Мадрид post festum: Новак и Рафа после Алкараса
9. маја, 2022.
Београдске ноте за Црну Гору
10. маја, 2022.
Прикажи све

Цетиње на Дан Европе: „Коњевићу коњу!“

Снимак манитања на Цетињу „хероја Белведера“, током обиљежавања, гле чуда –  „Дана Европе“, је историјски у својој шовинистичкој вулгарности и намеће се друштвена потреба да се према њему одреде „грађански активисти“, а прије свега колега Александар Саша Зековић као и „наш добри“ Љуша Филиповић, послије њих и СДП који је добио мјеста у Влади, као и партије мањинских народа и ДПС у свом идеолошком суноврату.

Фото: Цетињски лист

Наиме, познати активисти Белведера премијеру Дритану Абазовић кличу: „Шиптару, сплачино, педеру, четниче, фашисто, издајниче“, све уз псовке, „Мајку ти ј….“!

И то им није први пут, то понашање је њихов „мејнстрим“.

Дакако, дотични су се јасно политички легитимисали током свог нетолерантног дијалога с госпођом Боженом Јелушић с покличима „Мило краљу“! Дакле, ради се о поклоницима шефа бившег режима политичког сатанизма, г. Мила Ђукановића.

Провала идеолошке канализације, јуче на Цетињу, одвратног и стандардног „белведерског“ шовинизма, као и пројава анимозитета према ЛГБТ заједници кроз термин „педер“ и фатастични спектар мржње показује да је кречење догађаја на Цетињу, током усполичења Митрополита Јоаникија, и лажно приказивање ових истих актера као „грађаниста“ од стране активиста попут Саше Зековића  немогућа мисија!

А колега Зековић је јуче, у току тих скаредних догађаја на свом ФБ профилу написао:

„Белведер припада свима. Његова догађања 1936, 2021 и данас представљају и постају општеграђански концепт. Сваком од нас је мјесто на Белведеру!“

Значи, ово антицивилизацијско, антиграђанско и шовинистичко понашање троглодита и неандерталаца Белведера колега Зековић третира „општеграђанским концептом“.

Колега Зековић очито није свјестан да се разбојничка идеолошка банда, која је окупирала Цетиње, не може посматрати кроз наочаре дугиних боја и видјети као „цивилизација“ јер то она није.

Према догађајима на Цетињу би се морао одредити и министар у Влади г. Рашко Коњевић коме су уз поклич „издајници“ упутили и квалификацију „Коњевићу коњу“!?

Од предсједника трећине грађана Црне Горе, г Мила Ђукановића –  није потребан никакав осврт јер су његови шовинизмом надојени поклоници на Цетињу производ његове политике, њихова реторика ехо његових говора, а низак цивилизацијски ниво његових цетињских троглодита последица антицивилизацијске пећине у којој он обитава.

Извор: Војин Грубач/Фејсбук

 

2 Comments

  1. Ђука каже:

    На Цетињу ништа ново „комитаћи“ су покушали да спријече устоличење Попе.

  2. Santrač каже:

    Jel ovo Đuka bizon?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.