Узорна компилација трачева и клевета о Иву Андрићу: Денунцијацијама против секуларног култа
29. октобра, 2021.
У оквиру “Дана Митрополита Амфилохија” одржана филозофска трибина о његовом животу и дјелу
29. октобра, 2021.
Прикажи све

Ближи се Ноћ вјештица: Нечастиви на Филозофском факултету против Милоша Ковића

Милош Ковић (Фото: Стање ствари)

Самомрзећи „ићеви/ићке“ прогоне неподобног колегу

Најглупље и најнетачније од свега било би да случај прогона Милоша Ковића са Филозофског факултета Универзитета у Београду сведемо на презимена Синани и Дајч, ако знамо да су у овом случају главни прогонитељи Ковића са презименима на „ић“(укључујући и једну „Бебу Зла“, како је Станко Церовић назвао такве типове у својој књизи „У канџама хуманиста“).

Филозофски факултет у Београду (Фото: Спутњик)

Кључни Ић (који би да буде Europski Ić, али је, на срамоту своју, само Ић-Ић-Ић- Ић, јој,јој, јој, јоој „Рокера с Мораву“) који, у име „Бебе Зла“ и НАТО налогодаваца у позадини прогони Ковића. познат је по изјавама да су Срби „биолошки отпад“ Европе (Пешчаник, 14.9.2007), да је потребна „денацификација Србије“ (сарајевски „Дани“, 18.1.2008), по ставу да су Срби заслужили Јасеновац (Твитер, 30.6.2020. и 15.7.2020). А уз њега је Ићка која јавно умањује броја жртава Јасеновца („Данас“, 14.9.2021) и тврди да атентат на Павелића показује да је Благоје Јововић био „убица и насилник“ (Нова С, 26.7.2020). Ту су и други „Ићеви“…

Њима смета Ковић.

Кратко подсјећање: Ко је Милош Ковић?

Члан је Уређивачког одбора Зборника Матице српске за друштвене науке, Уређивачког одбора Свезака Матице српске – серија друштвених наука, члан Савјета часописа „Национална мисао“ који издаје Институт за политичке студије, Уређивачког одбора Српског биографског речника Матице Српске. У овом капиталном издању уредник је за период 1903-1914.

Ментор (и члан комисије) за 3 одбрањена доктората и 9 одбрањених мастер радова. Тренутно је ментор на докторским студијама 5 кандидата и на мастер студијама 5 кандидата.

Сарадник на пројекту „Историја политичких идеја и институција на Балкану у 19. и 20. веку“, ев. број 147044 Министарства просвјете и науке Републике Србије, који је реализовао Балканолошки институт САНУ (од 2011 до 2020). Сарадник на пројекту „Конфликти и кризе: сарадња и развој у Србији и региону у 19. и 20. веку“, ев. бр. 47030 Министарства просвете и науке Републике Србије, који је реализовао Институт за савремену историју, (од 2011 до 2020). Члан је Одбора за историју Босне и Херцеговине САНУ и Одбора за историју српско-руских односа САНУ. Члан Савјетодавне радне групе за програме наставе и учења за ученике са посебним способностима за географију и историју Министарства просвјете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Предсједник Комисије за херојско дјело Градског секретаријата за културу Београда  био је од 2014. до 2019. Члан Комисије за споменике Министарства културе и информисања (2015-2020).

Сарађује као историчар и стручњак у водећим националним листовима и медијским кућама у Србији и Републици Српској. Колумниста дневног листа „Политика“. Предаје Историју друштвених и научних идеја и Науку и културу у Србији 19. и 20. вијека на Мултидисциплинарним докторским студијама на Универзитету у Београду. Предаје Општу историју новог вијека на Универзитету у Источном Сарајеву (гостујући професор). Предаје Историју српске дипломатије на Дипломатској академији Министарства иностраних послова Републике Србије. Члан је Управног одбора Матице српске и Одбора Одјељења за друштвене науке Матице српске. Предсједник je Управног одбора Историјског музеја Србије (2014-2020).

Мало ли је?

Није, осим самомрсцима и НАТО фалангистима маскираним у историчаре.

Они Ковићу не дају да заузме мјесто редовног професора Одјељења за историју Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Закон на страни Ковића

Ковић је, кад је најновија Ноћ вјештица почела, учинио све што треба. Поводом комисије чији је циљ да га протјера са Филозофског факултета, он је упутио формално упозорење декану о томе шта ће се догодити. Данима прије тога упозоравале су тог истог декана Ковићеве колеге у неформалним разговорима. Обратио се Ковић и Одјељењу за историју, послије безакоња Ић, Ић, Ић, Ић јој – јој – јој – јој – јоја („Рокери с Мораву“). И шефови катедара Одјељења за историју стали су на страну Ковића – у ствари не Ковића, него закона (који штити Ковића, кад би се у Србији поштовао закон . Међутим, декан Филозофског факултета неће да користи своја овлашћења и предложи комисију слободну од ресантимана. То може само он, по члану 128. Статута Филозофског факултета. Може, али неће.

Законски прописи и етички кодекси су јасни: не смије се тако поступати. Ево шта пише у чл. 34. Кодекса професионалне етике на Универзитету у Београду, у коме се каже:“(2) Недозвољен је сваки облик дискриминације у поступку вредновања услова професионалног напредовања, као и у самом поступку напредовања.

(3) Сви чланови универзитетске заједнице имају једнаке услове за напредовање на основу процјене испуњености професионалних обавеза.

(4) Наставници имају професионалну одговорност да брину о обезбјеђивању подмлатка научне и наставне заједнице и да подстичу напредовање и осамостаљивање млађих чланова универзитетске академске заједнице“.

Владимир Димитријевић (Фото: vladimirdimitrijevic.com)

По свему овоме, Ић Самомрзић не може да учествује у било каквом бирању Милоша Ковића у звање пошто је до грла у ономе што се зове „сукоб интереса“. Он је, кажу Ковићеве колеге и колегинице,  „лице које је подигло двије тужбе против колеге Ковића (суде се и у парничном и у кривичном поступку) па је био обавезан да се повуче из гласања које директно утиче на радно мјесто лица против којег води судске поступке. Једина исправна процедура, уколико се поштује слово Статута, јесте да, у недостатку предлога Катедре (која је носилац директне инцијативе у својству предлагача на одјељењима Филозофског факултета на којима постоје катедре), Декан распише овај конкурс и именује комисију“. Тако су се изјаснила четири редовна професора историје Филозофског факултета Универзитета у Београду. На страни су закона, а закон је на страни Ковића.

В чјом дјела?

Али, шта вриједи закон кад кнез таме опет улази на Филозофски факултет, као у доба када су прогонили професора Михаила Ђурића и њему сродне одличнике, који су знали куда воде Брозове „смишљене смутње“?

Јер, прогон Милоша Ковића нема никакве везе са његовом стручношћу, јавним радом, научним дометима. Ковић смета оним Ићевима и Ићкама који би да Србију коначно „србистанизују“, и да „денацификују“ све што је у њој вриједно. А Ковић се ускопистио, па не да; и све је жешћи што је старији, умјесто да омлохави и размекша се, да се претвори у житко блато (еуфемизам, наравно) у које је лако угазити, али које Бог и народ брзо чисте са златних таблица Завета. Научени да клече пред Великим Бијелим Господарима НАТО свијета, навикнути на крајцарице из НАТО фондова и фондића, навучени на дрогу самомржње и самопрезира, пуни себе јер су празни, луфтбалончићи умишљени да су челик – момци и зор – дјевојке, они Ковића не могу очима да гледају. Није им пошло за руком да га, као др Фауснера са факултета описаног у моралитету Иве Брешана, навуку на неки компромис, на неку „Маргарету“, и тако увуку међу своје. Он је у домару (подворнику, рекао би Брешан) Вукну одмах препознао нечастивог, и рекао му:“Apage, satanas!”

И наставио да свјeдочи Косовски завјет не само ријечју, него и дјелом, упознајући своје студенте са Заветном Земљом Косовско – Метохијском, и јуначки стојећи међу свједоцима Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Прогон уочи Ноћи вештица

Представици другосрбијанске копрокултуре и НАТО проктофантазмисти (што би рекао Гете у првом дијелу „Фауста“) су се баш распомамили ових дана, када покушавају да нам Ноћ вештица (са НАТО trick or treat наративом у својим тикватстим главама пуним „просветитељских свећа“ Империје што је недавно, у паници, напустила Авганистан) продају умјесто Лучиндана и Светог Петра Цетињског. Зато су, уочи Ноћи вештица, ударили на хришћанина Ковића, мислећи да их се он боји, иако је читао Еванђеље по Луки.

А тамо, у дванаестој глави, стихови 6-7, пише:“Не продаје ли се пет врабаца за двије паре? И ниједан од њих није заборављен пред Богом. А у вас је и свака длака на глави избројана. Не бојте се дакле; ви сте бољи од много врабаца.” Свети Теофилакт Охридски ово мјесто, између осталог, тумачи овако:„Многи”, каже, „сматрају да Бог напушта оне што умиру за истину, али ви немојте тако мислити. Ви нећете умирати зато што сам вас Ја наводно напустио; ако Бог не заборавља ни врапце које продају по пет за два динара, онда утолико пре ни ваша смрт, а ви сте Моји пријатељи, неће бити лишена Мога промишљања. Напротив, Ја толико промишљам о вама да су Ми познате све појединости које се односе на вас, па су вам чак и власи на глави избројане. Према томе, ако и допустим да паднете у искушење, несумњиво ћу вам дати и снагу да га поднесете (в. 1. Кор. 10; 13).“

А учитељ Ковићеве Заветности, Свети Петар Цетињски, поручује пред бој на Мартинићима 1796. године својим јунацима (и нама, и нама, само ако га чујемо):“Зато на оружје и на крваво поље, мили витези – да покажемо непријатељу што су кадре јуначке горе! Да покажемо да у нама неугашено србско срце куца, србска крвца врије, да покажемо како горскије јунака мишица јунаштвом надмашује на бојном пољу сваког душманина!“

Ковићу, и Ти знаш и ми знамо: Ноћ НАТО вјештаца и вјештица неће укинути Лучиндан, ни Светог Петра Цетињског празновање! Неће побиједити нечастиви на Филозофском факултету!

И они знају, али се плаше да освесте тај мрачни садржај своје психе, ту јунговску „сенку“ која их непрестано гони, као утвара у напуштеном шкотском замку: знају они да ће се качити за крила НАТО авиона који, као из Кабула, из Београда одлијеће заувијек, али их, наравно, газде неће примити ни у кокпит, ни на сједишта.

Империји слугерање служе, али јој нису потребни/е.

А Ти си, Ковићу, потребан роду, па нека Те Свети Лука и Свети Петар Цетињски штите на Твом путу вјере у Бога и Српство.

Владимир Димитријевић

Извор: iskra.co

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *