Моћ писма (година 2023. јунски избори у Црној Гори)
15. јун, 2023.
Интерпол се укључује у истрагу против Ђукановића: Мило и Блажо на удару због скривених милиона, „Пандора папири“ кључни
15. јун, 2023.
Прикажи све

Александар Живковић: Српска сирена се из Митровице чује

Продори Куртијевих специјалаца у „централну Србију“, не треба да скрену пажњу са основног циља операције потчињавање Северне Митровице.

Извор: Србин.инфо

Хроника најављене предаје 18.

Заузимање српских општина на Северу Косова док се митингашило о „Србији наде“, имало је једну упадљиви карактеристику ‒ привидан мир се одржавао у самој Северној Митровици. Истина, Куртијеви функционери су најављивали њено прикључивање некаквој Заједници албанских општина, али то није изазивало реакцију са српске стране.

Аљбин Курти, чијим се психолошким профилом сада баве и многи од Албанаца, има у свом политичком (који нам се чини значајнијим од психолошког) профилу једну константу, необуздани шовинизам. Ближа историја (пример Туђмана) показује да шовени заиста могу да „реше“ национално питање, и Курти је себи поставио тај задатак, само што је сада Книн постао Северна Косовска Митровица.

Дивљачки хапшење и тешко повређивање Милуна Лунета Миленковића, упирање пушкама у ненаоружане Митровчане, само су први чин трагедије, коју једино Србија може да спречи. Јучерашњи догађаји су показали да је народу на Северу Косова прекипело сервилно понашање Српске листе према службеном Београду. Сада је потребно радити и на промоцији аутентичног гласа Косоваца и Метохија, али и не прекидати везе, па и притисак, на тренутну власт у Београду.

Данашње заробљавање Куртијевих специјалаца у „централној Србији“ води даљој, како дипломате кажу, ескалацији прилика. Али у маневрима Куртијевих снага, са наше стране не треба да се заборави да им је кључни циљ: Косовска Митровица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *