Америчи пораз и у БиХ?
10. новембра, 2021.
Тежак пут до Катара
10. новембра, 2021.
Прикажи све

А Тужилачки савјет?

Сједница скупштине Црне Горе, (Фото: Вијести)

Ево година прође у чекању… Кад мало боље погледаш, више се и не зна шта се чека. А чекаће се, изгледа још

Овог мјесеца одлучено је да се „пријатељи“ из Скупштине поново сретну у 12. дану. Дуго се нису виђели, па да се „разговоре“. Ево година прође у чекању… Кад мало боље погледаш, више се и не зна шта се чека. А чекаће се, изгледа још.

Сједница скупштине Црне Горе, (Фото: Вијести)

А зашто? Јесу ли челници претходне власти крали – јесу! Јесу ли лагали – јесу! Јесу ли отимали – јесу! Јесу ли уништили – јесу! Јесу ли нас и са братом и са комшијом и са Богом посвађали и омрзли – јесу! Јесу ли за њима остали нечовјечни, прљави и крвави трагови – јесу! Па шта би то још требало да ураде – ДА БИ ИМ СЕ СУДИЛО! Изашли су из својих јазбина већ поодавно, гледају, смијуље се, надају се да ће онако бескичмени и безпризорни, поново бити „кичма“ и „узор“ у овој бесудној земљи. Надају се у алхемију њиховог врховног алхемичара. Поново на послу, у продавници, на паркингу, на улици и кафани буја њихова бахатост. Поново су себи довољни и важни.

Зашто? Зато што нема одговора и законске процедуре са друге стране – стране власти. Тужилачки савјет и његово именовање носи кључ Пандорине кутије… А тамо ћемо наћи и Пандорине папире, поред свега осталог. Зашто се то не уради као прва тачка у Скупштини 12. новембра. Ко то не дозвољава? Ко кочи? Коме одговара ова садо-мазо представа? Ма ко се то иживљава над овим народом и за чији рачун? Прије пар година смо по цичи зими шетали са покретом „Одупри се“, све у нади да смо близу краја једног лудила. С правом нисмо допуштали да политика и политичари уђу у поре и поруке овог, чисто грађанског покрета. И били смо у праву! Грађани су шетали и храбро наметали своје захтјеве… Тражили смо поред оставки и смјену ВДТ-а и реформе у тужилаштву и судству. Вријеме је урадило своје… исцрпљеним грађанима пришли су политичари – и идеју сломили и „излизали“ до неупотребљивости.

Да би замаскирали свој „допринос“ општем добру, организовали су јавно потписивање документа на Тргу независности, њих тридесетак и више тада опозиционих посланика. Тим документом се у „тврду вјеру заклињу“ и образом својим, ријечју и потписом траже смјену ВДТ-а, реформу тужилаштва…. Данас су већина тих људи посланици владајуће већине и чланови су све три коалиције. Дакле, оно што је некад тражено сад могу одмах и лако да остваре. Зашто то не ураде? Сад је бар лако…

Господо, није тако плитко и кратко народно памћење… Ако ви имате неку дилему, да ли сте то били ви и да ли сте тражили то што сте тражили, ево ЦИВИС и ја вам шаљемо јавно документе са вашим потписима, чисто подсјећања ради. А ви видите шта ћете даље. Вјерујте, НАРОД вас посматра и још ћути. До када – не знамо!

Потписи, (Фото: Вијести)

Аутор је предсједник СГ ЦИВИС и посланик у Скупштини Црне Горе

Др Срђан Павићевић

Извор: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *