Секуловић: У хеликоптеру МУП-а био Башовић и колеге, спроводили редовне активности
24. августа, 2021.
Десет особа преминуло, 661 новозаражени
24. августа, 2021.
Прикажи све

Кривокапић: Великодостојници знају да је Цетињски манастир мјесто митрополита

Премијер Здравко Кривокапић казао је да право избора устоличења није у надлежности нити Владе, нити Скупштине, нити Савјета за одбрану и безбједност.

„То је искључиво и само право онога који треба то да одради, а то је митрополит и Митрополија црногорско-приморска“, казао је Кривокапић одговарајући на питања новинара након посјете болници у Никшићу.

Њега су новинари питали како коментарише изјаву предсједника Скупштинског одбора за безбједност Милана Кнежевића који је казао да ће се у наредним данима одлучити хоће ли устоличење бити у Подгорици или на Цетињу и да би о томе требало да одлучује и Савјет чији је члан, осим премијера, и предсједник државе.

„Та сазнања да неко може да мијења мјесто и локацију су за мене изнанеђење, али у сваком случају треба све преиспитати“, одговорио је премијер, преноси „Дан“.

Додао је да црквени великодостојници знају да је Цетињски манастир мјесто митрополита.

„Зашто би сад неко ишао у Подгорицу? Ако би ишао у Подгорицу, сјутра би требало да иде можда ван Црне Горе. Мјера нашег живота је поштовање једних других и живота заједно. Ми немамо другог простора. Можда неко има, али ја немам резевну варијанту. Моја варијанта је Црна Гора. Сваки пут када се ујутро пробудим прва помисао ми је Црна Гора. Није ми помисао моја породица, него Црна Гора и све породице у њој“, рекао је премијер у одговору медијима.

Како је казао, проблем око устоличење митрополита Јоаникија добио је тенденције које су непожељне и за тај догађај постоје три ризика – безбједносни, епидемиолошки и ризик потенцијаланих изненађења „који је специфичан за Црну Гору“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *