Велики дан за Црну Гору: Социјални савјет изгласао подршку програму „Европа сад“
11. октобра, 2021.
Два лица докторанда Новака и прч Драгиње
12. октобра, 2021.
Прикажи све

Владе падају у Европској унији

Свети Стефан, (Фото: Википедија)

Ратко Кнежевић, (Фото: Монитор)

Владе падају у Еуропској Унији – наслов је текста најновијег Економиста- јер еуропска друштва и медији се боре против корупције.

Корупција је хрђа на сваком друштву и у свакој држави. Увећава цијену сваке економске трансакције, и представља посебан, најгори могући порез наметнут грађанима и цијелој државној економији.

А, онда, видим како Ђукановић у Црној Гори након објаве Пандора папира нити не помишља на оставку.

Дапаче, показује народу Црне Горе како функционира “бандитски капитализам” (никада то не мијешати са неолибералним концептом, молим) и како му је драже да заштити своју имовину и имовину својих cronies па је – преко њих, једног Грка “presta facia” и једног јако контроверзног Малезијца – тужио Црну Гору арбитражи у Лондону за 100 милиона еура одштете јер Свети Стефан у концесији и управљању Аман Ресорта није отворен прошле и ове године.

Хеј Црногорци, позабавите се пљачком вашег националног блага. Позабавите се конфликтом интереса и криминалом и пођите од тог примјера гдје сте директно угрожени.

Свети Стефан је “посткард” Црне Горе, један од најсликовитијих и најбитнијих споменика културне баштине у Еуропи.

Сада провјерите тко је и на којим темељима дао концесију Аману, односно Adriatic Properties. Имате министра финанција који долази из топ банака инвестицијског банкарства. Нека направи анализу КYС (Knew Your Customer) какву је за сваког новог клијента морао правити, за ту фирму, да се открију стварни власници, јесу ли ПЕП (политички експонирани и у вези са таквима), да ли је процес одлучивања у свези тог Уговора био транспарентан. Некако, сумњам да је макар трећински ако не и надполовични власник, управо Ђукановић.

Свети Стефан, (Фото: Википедија)

Такођер, оно што је најбитније утведите тко и када и како им је дао дозволу да граде паркинге, станове, куће на терену који би по свим мјерилима требао бити Национални Парк Црне Горе и под заштитом Унеско.

Ако се утврди било какав пропуст у цијелом том процесу онда су ти Уговори ништавни.

Не важе. То је сваком бољем правнику јасно. Онда нема арбитраже. Арбитража у Лондону није намијењена прању било чијег новца.

Понудите доказе.

Покажите некада најмлађем члану ЦКСКЈ, Шуваревом па Милошевићевом ђаку, шта је заиста национални интерес и шта је заиста тржишна економија и поштовање њених правила.

Јер, он тржишту никада ништа није ни имао понудити. Своједобно, ни Ћано Корпивица није га хтио примити да води Монтексову подружницу у Будви. А он би сада да Свети Стефан сљедећих јос 99 година буде његов. И да му још дате 100 милиона приде.

‘Ајде.

Ратко Кнежевић

Извор: Фејсбук

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *