Мило Ломпар: Петар I Петровић Његош
7. новембра, 2023.
Скупштина Покрета за одбрану Косова и Метохије: Срби на КиМ потпуно напуштени, делима показати пуну солидарност
7. новембра, 2023.
Прикажи све

ВИДЕО: „Дани Његошеви“ од 10. до 12. новембра у Подгорици, Никшићу и Цетињу

Поводом традиционалне књижевно-духовне манифестације „Дани Његошеви“, који ће се ове године, тринаести пут заредом, одржати од 10. до 12. новембра: Цетињу, Подгорици и Никшићу, (данас је, у Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта) одржана конференција за новинаре.

Милорад Дурутовић, Милутин Мићовић, Радмило Маројевић, Милица Бакрач (Фото: РТНК)

“Дани Његошеви” почеће 10. новембра на Цетињу, у 18 часова, када ће своју поезију говорити пјесници из Црне Горе са гостима, чиме ће свечано бити отворена овогодишња, тринаеста по реду књижевно-духовна манифестација. Наредног дана, 11. новембра, у 11 часова, у Подгорици ће бити одржан округли сто, навела је књижевница Милица Бакрач.

Представницима медија обратио се књижевник Милутин Мићовић, предсједник Kњижевног друштва „Његош“, најављујући Округли сто, који ће се одржати у Подгорици, а који ће отворити предсједница Скупштине главног града Јелена Боровинић Бојовић, уз учешће бријних еминентних научника, књижевника и теолога.

О најновијем, недавно објављеном зборнику радова Kњижевног друштва „Његош“ “Дани Његошеви 2023.” говорио је књижевни критичар мр Милорад Дурутовић.

Своје мишљење о претходним издањима зборника и самој манифестацији “Дани Његошеви” изнио је проф. др Радмило Маројевић, чија промоција књиге “О Његошу и његошолозима” је овом приликом најављена као увод у овогодишње “Дане Његошеве”.

13. Дани Његошеви завршиће се, како је најављено, свечаном академијом, 12. новембра, у Парохијском дому у Никшићу, у 19 часова и дио је новембарског репертоара Никшићке културне сцене 2023.

Извор: Senka Čolović Šumić/Foto/video: RTNK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *