ВИДЕО: „Дани Његошеви“ од 10. до 12. новембра у Подгорици, Никшићу и Цетињу
7. новембра, 2023.
Српска православна гимназија у Загребу: Ђаци са свих страна
7. новембра, 2023.
Прикажи све

Скупштина Покрета за одбрану Косова и Метохије: Срби на КиМ потпуно напуштени, делима показати пуну солидарност

Покрет за одбрану Косова и Метохије одржао је своју трећу редовну годишњу Скупштину 29. октобра 2023. у Хотелу “Москва”.

Чланови Скупштине саслушали су и прихватили извештај Председништва о раду у протеклој години. Поред осталог, прихваћена су оснивања повереништава за Црну Гору (главни повереник проф. др Душан Крцуновић), Републику Српску (главни повереник протојереј ставрофор проф. др Дарко Ристов Ђого) и Тексас, САД (главни повереник Никола Јестратијевић).

Чланови Скупштине са Косова и Метохије известили су окупљене о  тешком положају у који је, наставком НАТО агресије измењеним средствима, терором албанских сецесиониста и погубним потезима Александра Вучића доведен тамошњи српски народ.

У расправи је предложено неколико будућих корака и мера, које је Скупштина усвојила.

Покрет за одбрану Косова и Метохије закључио је да је режим Александра Вучића изложио невиђеном страдању и потом напустио српски народ на КиМ. Покрет је позвао српску власт и јавност да престану са равнодушношћу према терору над Србима на Косову и Метохији и да делима покажу пуну солидарност са сународницима.

Извор: pokretzaodbranukosovaimetohije.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *