Како, Никола, до помирења?
15. септембра, 2021.
Упристојите се и демонтирајте лоповску хоботницу, иначе ће да ради она мотка
16. септембра, 2021.
Прикажи све

Унеређена „Долина богова“: Монструмови кловнови и утваре

Скандалозно псовање мајке муслиманске и пријетње вјешањем за одређене сегменте тијела потпредсједника Владе Дритана Абазовића од стране једног цетињског екстремисте је било неочекивано, знаковито и изазвало јаку резонанцу у јавности.

Тај лик и слични тутумраци су у ствари коначни продукт шовинистичке идеологије тзв. предсједника државе.

Наиме, Ђукановић се током тридесет година безглавог пливања и тумарања по свим екстремним идеологијама претворио у ходајуће страшило, изродивши закономјерно еклатантне егземпларе острвљених јадова и ништица који не знају шта им главу носи.

Мило Ђукановић, (Фото: Архива)

Монструм изгледа није ни свјестан шта је урадио!?

Каквим је идеолошким смећем деценијама засипао народ, што и сада ударнички ради, па се вјероватно и сам зачуди када види да га слиједи гомила аветиња немајући снаге да се елементарно, јавно огради од њих.

У свом хроничном лицемјерју, он те ошашављене лудаке и битанге назива “грађански орјентисаним присталицама” који с њим корачају по, гле чуда- “европском путу”.

 

Не умију се нормално извинити

Поводом скаредног догаћаја на Цетињу, портал ЦдМ је пренио једну ненормалну изјаву под сљедећим насловом: “Група грађана Цетиња осудила псовке упућене Абазовићевој мајци”.

А потом је услиједио скаредни текст сљедеће садржине: “Група грађана Цетиња најоштрије осуђује данашњи испад суграђанина који је опсовао Дритану Абазовићу мајку муслиманску.

‘Цетиње је град мултинационалнога и мултивјерскога склада и таквим га је још краљ Никола учинио. Све националне и вјерске заједнице на Цетињу су дома и на своме.

Дритан Абазовић,(Фото: Грађански покрет УРА)

Дритан Абазовић није муслиман. Није ни Албанац. Јер да је муслиман или Албанац био би с Цетињанима и уз Цетиње.

Дритан Абазовић је великосрбин, четник, Вучићев послушник, издајник, вјероватно и туђи плаћеник. Да му се све то наједно рече, мало је. Али не допуштамо да с Цетиња пође увредљива порука на рачун ничије мајке, па ни Дританове. Нити порука вјерске нетрпељивости’, истиче група грађана.”

Шта је ово!? Осуђују вјерску нетрпељивост према Дритановој мајци, а уједно испољавају бурлајући политички екстремизам пљувачког типа називајући Дритана Абазовића издајником, великосрбином, четником…

Овакво манијакално и сулудо “извињење” потписаних јадника пропале вароши- планета Земља до сада није гледала.

Испада да су осуђивачи инцидента много гори, одвратији и безумнији од самог виновника инцидента, што је заиста куриозитет.

То је тај етички и цивилизацијски стрмоглав који су достигли Ђукановићеви пулени на свом ултрашовинистичком путу, којег називају европским.

Управо зато, сумње нема да ови џунглаши обитавају у неком свом паралелном свијету нетрпељивости, који нема додира чак ни са почецима цивилизације.

 

Манијаколаидис, легенда фундаментализма у покушају

По поводу скаредног екцеса на Цетињу јавила се екстремистичка милогорска перјаница Андреј Николаидис с колумном под називом: “ И ја сам муслиман”.

У колумни између осталога пише: “Оно „јебем ли му мајку муслиманску“, упућено јуче Дритану Абазовићу – то је било најгоре… Не могу Цетиње и Црну Гору уништити све трупе које Вучићева влада може послати на нас. Али псовање мајке муслиманске може…

Јесу ли и муслимани били на барикадама четвртог и петог септембра? Јесу. Јесу ли били на тргу са нама, 12. септембра? Јесу.

Ја кажем другачије: хвала Богу на муслиманима. Кажем: Црна Гора би била још боља, да је у њој више муслимана…

Андреј Николаидис, (Фото: Вијести)

Тамо гдје се псују и нападају муслимани – и ја сам муслиман. Између њих и мене, за мене, нема разлике… Псовка упућена Дритану забољела ме је горе од сваке увреде упућене мени – а није их мало и прилично су маштовите. Црне Горе нема без Цетињског манастира. Али је, ако некоме није јасно, нема ни без муслимана.”

И тако, Николаидис је осудио псовање мајке муслиманске Абазовићу, што је коректно, потом устврдио да би “Црна Гора била још боља, да је у њој више муслимана” сугеришући мисао- “само да је мање православних”, што је смјехотресно- те се морамо вратити на неке његове екцесне моменте да би уистину знали о каквом лику је ријеч.

Наиме, Николаидис је својевремено за сајт „Урбан Буг“, новинару Сеаду Врани између осталог скандалозно рекао да би „био почаствован ако би његов рад био инспиративан за било коју фундаменталистичку групу, било исламску или протестантску“.

Није никакав проблем што овај опскурни лик у моменту политичке потребе себе назива муслиманом, већ у томе што се хвалио да жели бити инспирација исламским фундаменталистима чиме се у потпуности разоткрио као особа која има крупне проблеме с психом.

Исти случај је и са спомињањем Цетињског манастира у контексту Николаидисове мисли да православље „попут кужне лешине, смрди све до неба“, како се изразио у Мимесису.

Искомплексирани и шовинизирани Николаидис је давно изгубио све орјентире. Уосталом, као и комплетно окружење Монструма. Они просто не знају “гдје ударају”!

 

Монструмов бедем екстремизма

Послије пораза на парламентарним и локалним изборима Монструм упорно покушава од Цетиња створити бедем екстремизма уз помоћ пар стотина хипнотизираних локалних фанатика које појачава примитивним башибозуком из других вароши Црне Горе.

Протести на Цетињу, (Фото: Нова С)

Контролишући такву политичку банду и мноштво подконтролних медија успио је од Цетиња привремено направити свој шовинистички ранч а од Цетињана заложнике ружне ситуације.

Разлог неразрјешења таквог стања налази се у томе што бивши режим и даље држи правосудни систем Црне Горе под својом контролом. Зато је успио да своје екстремисте у случајевима грубог кршења закона заштити од одговорности. Али, и томе ће доћи крај. Шовинистички екцес на Цетињу је разврнуо метастазирану идеолошку утробу Монструмових псеудопатриота.

А можда је то просто судбина која Монструма лагано али неумитно гура у слијепу улицу, убрзавајући крај његовог вишедеценијског политичког дивљања које је свима досадило. Баш је свима досадио својим неандреталским импулсима стварања конфликата по сваку цијену!

Војин Грубач

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *