Повјерљиве острвско дјевичанствене инвестиције
5. октобра, 2021.
Три лијепе мајке Србије
5. октобра, 2021.
Прикажи све

Таст Европе и траст цијелог свијета

Мило Ђукановић (Фото: Политика)

Ја из свега закључујем да је Блажо намагарчио Мила са овом скривалицом на Британским Дјевичанским Острвима. Шта зна дијете шта је траст? Некадашњи Буксовци би рекли: нема више оних лијепих релејшен шип него свако гледа да некога спрцне. Тако је и Мирко упорним коцкањем дошао главе господару Николи.

Блажо Ђукановић (Фото: „Новости“)

Мој колега Владо Добричанин прозван је од АСК због непријављених 200 еура у имовинском картону и то из свог претполитичког времена. Тако му и треба кад није трастовао и кад су му кућу запалили на Косову.

Елем, Ђукановићу се просто не да. Запалио је кога је год могао, али не иде. Прво му је италијански тужилац Шелзи давно покренуо истрагу због шверца цигарета, не би ли „осујетио црногорску независаност“, а сад су се новинари из 117 земаља удружили да копају по његовим папирима у мору од 12 милиона листова? Пех за пехом.

Било је за очекивати да је „наш Предсједник“ својевремено отворио рачун у својој и братовој Првој банци, зарадио и објавио: ево, драги моји поданици, тако се то ради – уђеш у бизнис, зарадиш, платиш порез, изађеш из бизниса и опет уђеш у политику!

Да ја знам, није скорије било заборавнијег бизнисмена у овом дијелу Европе, од Ђукановића. Њему се као од шале дешавало да заборави како је својевремено основао фирму, да заборави да је угаси, да заборави на жиро-рачун, да се не сјећа како је његов Александар од његове Владе и због њеног јавашлука зарадио 10 милиона од Лименке, па до ове потоње дјевичанске заборавности. Да проширим; заборавнијег, а сналажљивијег бизнисмена свијет и полусвијет нису запамтили.

Лименка (Фото: Демократе)

Говорили су да је „наш Предсједник“ добар али да му је окружење никакво, да ће му халапљиви и крађи склони кадрови доћи главе. Објашњавали су нам да га је потрошио Маровић, да га компромитује Мугоша, да му о глави раде Баровић, Сито, Јекнићка, Брковић и надасве Кнежевић, а да он само жели да утврди независност Црне Горе и исправи историјске неправде.

Рекло би се, ипак, на крају, да се ово утврђивање протегло на мноштво временских зона – од Гибралтара до Средње Америке.

Био сам, почетком деведесетих, обични војник-редов када нам је Ђукановић поручио да се Црна Гора брани на Неретви. Тридесет година касније схватам да је мислио на Панамски канал – он је забораван, а ја имам проблем са географијом?

Господар Никола је једном давно био „Цар јунака“ и истовремено „таст Европе“. Наш „заборавни предсједник“ га је надмашио, постао је „краљ комита“ и траст цијелог свијета.

Блажо га је докусурио. Слутави Буксовци су давно рекли да свако гледа како да спрцне најближега.

Горан Даниловић

Извор: Фејсбук

Мило Ђукановић, Блажо Ђукановић, „наш Предсједник“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *