И они који се сада проглашавају Црногорцима, и они који поистовјећују Цркву са српством – иста је то прича у суштини
1. новембра, 2021.
Вечерас завршетак манифестације ”Митрополитови дани” у крипти Храма Васкрсења
1. новембра, 2021.
Прикажи све

Шта Ивану Вуковићу значи “пад” Скопља?

Иван Вуковић, (Фото: Wikipedia)

Иван Вуковић и Петре Шигелов,
(Фото: Facebook)

Идеолошки партнер ДПС Зоран Заев из Македоноје, изгубио је локалне изборе у Скопљу и поднио оставку. Да ли ће овакав цивилизован потез македонског политичара утицати на савјест и политички резон „црногорског Заева“ Ђукановића и њеховог пулена подгоричког градоначелника Вуковића?

Иван Вуковић је нa свом facebook профилу објавио:

Мој пријатељ Петре Шилегов сјутра бије битку за 2. мандат на мјесту градоначелника Скопља. Први су обиљежили бројни успјеси, интензиван развој града, унапређење међуетничких односа у Скопљу и јачање веза с градовима региона, укључујући Подгорицу.
Срећно, друже!

Премијер Сјеверне Македоније и лидер СДСМ Зоран Заев поднио је вечерас оставку на мјесто премијера и лидера СДСМ након неуспјеха његове странке на локалним изборима.

„Преузимам одговорност за пораз на локалним изборима. Подносим оставку на функцију премијера и предсједника СДСМ. Остајем на ставу да не треба да се организују пријевремени парламентарни избори“, рекао је Заев на конференцији за новинаре.

Додао је да ће „остати овај период, док треба, да помогне да се реорганизује нова влада са прогересивном већином коју има и која може да буде још увећана“.

„Ја лично као човјек сам дио СДСМ и прогресивног народа и остајем у првим борбеним редовима“, истакао је премијер Сјеверне Македоније и лидер СДСМ, након што је саопштио да подноси оставку.

Заев је рекао да му је дужност да каже да је „на овим изборима било видљиво много пара на терену код опозиције, добијених доминантно споља, а датих из политичких, али и еконимских разлога“.

„Дио великих пара су добили и од домаћих бизнисмена, прије свега газда грађевинских компанија због њихових финансијских интереса и планова“, рекао је Заев.

Зоран Заев,
(Фото: Balkan Insight)

Заев је честитао политичком протвниику, опозиционој ВМРО ДПМНЕ Христијана Мицкоског, побједу на локалним изборима у Сјеверној Македонији.

ВМРО ДПМНЕ очекује парламентарне изборе

Заев је овим показао да је ипак, у неком смислу поштовања демократских стандарда искорачио испред “западнобалканске” политичке мочваре у којој “лидер” не напушта организацију док она сама не “замре” под његовим вођством… Цијени се демократски искорак али желимо и да подијелимо са читаоцима радост због пада још једне социјал-демократске владе . Иначе Заев је чест консултант ДПС, а досадашњи градоначелник Скопља Петре Шилегов је имао озбиљну идеју да помогне Ивану Вуковићу на локалним изборима у Подгорици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *