Лубарда о Ловћену
24. новембра, 2021.
Дечански сјај
25. новембра, 2021.
Прикажи све

Србија у нападу на ЛШ: Звезда и Партизан отварају врата раја

Партизан - Звезда, (фото: Srpskacafe)

Пратићемо наше највеће клубове, Црвену звезду и Партизан који ће играти против Лудогореца у Београду, односно Флоре у Талину.

Чини се да би ова рунда могла да буде берићетна за српски фудбал у борби за 11. место, које држи Украјина за директно место у Лиги шампиона од 2023. године, пошто „вечити“ имају прилику да изврше додатни притисак.

Са две победе би Србија зарадила 1,000 бодова, на тренутних 29,375, односно само 2,025 мање од Украјине према садашњем салду.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана, (Фото: Starsport.rs)

Међутим, Украјинци имају претешке утакмице – кијевски Динамо игра са Бајерном, Шахтјор гостује Интеру коме „гори“ за пролаз, док и Зорија иде на ноге Роми у главном граду Италије.

Признаћемо, претежак распоред и лепа прилика да се Звезда и Партизан добрим резултатима учврсте у том друшту, али и приближе Украјини за велики сан.

Проблем је само што нам Белгија дише за вратом и то са четири учесника, па ће се водити битка у троје.

Први циљ је био да Србија нађе место међу 15 најбољих, али како је сада у доброј позицији због „вечитих“, који ће и на пролеће водити битке у Европи, амбиције су знатно више.

Таква позиција би донела петог представника нашој земљи у Европи, од којих би два играла у квалификацијама за Лигу шампиона, а остали се борили и у Лиги Европе, односно одмах прескочили Лигу конференција.

Међутим, и даље нисмо сигурни изнад фамозне црте, без обзира на то што имамо више од четири бода од Чеха, Кипрана и Турака, који су ван тог друштва, али Чеси Турци имају по три, а Кипрани два представника.

Разлога за оптимизам сигурно има, на оба задатка, али чини се да је управо овај четвртак вероватно кључан.

За нови успон српског фудбала након Лисабона.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *