СНП и УРА се грчевито боре да нас помире са криминалцима
1. маја, 2022.
Патријарх Српски Порфирије на прослави 350 година од упокојења Светог Василија Острошког
1. маја, 2022.
Прикажи све

Рушећи Здравка, срушили су све – до темеља

Здравко Кривокапић 30. августа, (Фото: ВВС)

Раскалашно и незасито јуришало се гузицама, сујетама, грлима и јагодама у „насмијану будућност“, која се убрзо осјетила насамареном, загрцнула се и испљувала све.

Нова Влада Црне Горе, (Фото: Данас)

Дакле, мало је што формирате нову владу незаслужено, противуставно, уз кршење скупштинске, пословничке процедуре, што изиграте изборну вољу, што се „дочепате“ плијена позиција које ничим нисте заслужили, него одмах настављате са растурањем државе и обесмишљавањем закона до бесмислености.

Није ни могло другачије јер када кренете „злим путем“ сваки следећи корак је зао и рушилачки.

Нова већина одлаже изборе као подразумијевајућу и нормалну ствар. Нису одлагани ни због пандемије али уплашене политичке партије не желе такмичења. Наводни реформатори и спасиоци све су стрпали под ноге и били би најсрећнији када би избори били трајно забрањени. Чему избори када сам се већ докопао власти?

И не само изборе, него би требало одложити све заказане свадбе и празновања, рођендане, окупљања, путовања, излете.
Одложити, до даљњег, умирања, а ако је то нешто компликованије, онда до даљњег спријечити сахране, помене и парастосе. Дакле, одложити или укинути све што би могло да декоцентрише нову владу, све што стоји на путу трајне среће наших драгих министара – све што подразумијева окупљање народа.

Него, сваки пристојан човјек, свако ко није и сам манипулатор и преварант, видио је шта нас чека.

Како смо ми дошли до овога и то је јасно.

Ипак, укратко, подсјетимо се.

Здравко Кривокапић 30. августа, (Фото: ВВС)

Рушећи Здравка, који је врло успјешно и сам себе рушио, Мирко и Славко су срушили све – до темеља. Мирко и Славко, Јанко и Марко, уплашени су данас по дубини и ширини. То им до јуче није значило ништа, а данас им је све на свијету.

У лошим револуционарним стриповима све заврши кљакаво и мелодраматично. Због те дубине прећутно се „поздравља“ одлагање избора јер никад више неће бити оваквих распођела и нагуравања од којих се шири задах трулежи и срамежи.

Најкраће; многи од нас никада нису залуживали ону грандиозну побједу народа из августа 2020. Никада! Очи су нам биле гладне.

Раскалашно и незасито јуришало се гузицама, сујетама, грлима и јагодама у „насмијану будућност“, која се убрзо осјетила насамареном, загрцнула се и испљувала све.

Није ни могло другачије.

Требаће вријеме да се људима врати нада, да се накупљени бијеса људи врате себи и опет све почисте једном великом метлом.

Горан Даниловић, (фото: РТЦГ)

Требаће вријеме али будите сигурни да ће се десити и то.

Не може другачије!

Биће потом многима премного све што су добијали и добили кроз ове двије поставгустовске владе.

„Веља крушка у грло западне“, а ово није крушка него, него знате ви добро шта је већ.

Отпор!

Отпор свима који су нас понизили и продали у бесцијење.

Горан Даниловић

Извор: Фејсбук

1 Comment

  1. Veljko каже:

    SNP I URA ZA 1.MAJ TREBA DA SE IZLJUBE TAKO DA OKRENU PRKNO JEDNI DRUGIMA I ONDA DA SE DOBRO ZAGRLE TAKO DA CE BOLJE UČVRSTITI PRVOMAHSKE ZAGRLJAJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.