Владика Григорије: Ноћас нико није равнодушан
19. мај, 2023.
Ковачевић: После политичког земљотреса у Црној Гори, реална стабилна влада
19. мај, 2023.
Прикажи све

Посјета ректора Божовића реновираној лабораторији МТФ-а

Посјета Ректора Божовића лабораторији Техничко-механичког факултета, (Фото: УЦГ)

Посјета Ректора Божовића лабораторији Металуршко-технолошког факултета, (Фото: УЦГ)

Универзитет Црне Горе (УЦГ) реновирао је Лабораторију за физичку хемију и електрохемију Металуршко-технолошког факултета УЦГ, а тим поводом је ректор УЦГ проф. др Владимир Божовић данас посјетио лабораторију овог факултета. Састанку су пристуствовали деканица МТФ-а проф. др Веселинка Грудић, продекани Факултета проф. др Ивана Бошковић, проф. др Вања Асановић и доц. др Небојша Тадић, као и стручна сарадница др Јана Мишуровић.

Универзитет Црне Горе континуирано улаже напоре у циљу модернизације и оптимизације инфраструктурних капацитета. Улагање у знање је један од стратешких циљева УЦГ, а пријатно окружење за рад и адекватни услови за смјештај вриједне лабораторијске опреме представља додатну мотивацију за стицање нових теоријских и практичних знања, како би садашњи студенти, а будући инжењери, мастери и доктори наука на најбољи начин били припремљени за праве изазове који их чекају.

Други, такође важан аспект је побољшање услова за обављање научноистраживачког рада наставног кадра на Факултету. Модерно опремљена лабораторија је важан корак ка наведеним циљевима. Захваљујемо се уваженом ректору, проф. др Владимиру Божовићу на финансијској подршци.

Извор: Универзитет Црне Горе, Металуршко-технолошки факултет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *