Деведесет година од рођења песника Бранка Миљковића
2. фебруар, 2024.
Сукоб Тексаса и Сједињених Држава – (не)могући грађански рат у Америци
2. фебруар, 2024.
Прикажи све

Политичар Самоопредељења: У јануару барем 17:0 за Приштину

Од укидања виза, преко протеривања динара до отварања ваздушних коридора са Албанијом – политичар косовског Самоопредељења Мирсад Витиа набројао је оно што сматра успесима Приштине у јануару Почетак безвизних путовања у Шенгенски простор, шпанско признање косовских пасоша, слободна вожња по Србији са регистарским ознакама РКС, прве су три тачке које је Мирсад Витиа, политичар владајућег косовског Самоопредељења, набројао као успехе Приштине у јануару.

Додао је да су визе за грађане Косова укинули и Израел и Уједињени Емирати, да је отворена канцеларија Косова у Ватикану, те да војном особљу више не требају визе за Велику Британију уколико тамо имају службеног посла.

„Сједињене државе су одобриле захтев Косова за куповину противтенковских ракета Џавелин“, навео је Витиа даље на Фејсбуку. Додао је да је Косову такође омогућено учешће у војној вежби НАТО Дефендер Еуропе 2025.

Динар се прецртава

Нглашава да грађани на северу Косова почињу да плаћају струју. Витиа је истакао и одлуку Косовске централне банке да допусти само плаћање у еврима и елиминише динар, као и да је НЛБ Комерцијална банка затворила све пословнице на Косову.

Мирсад Витиа се похвалио и тиме што је косовска Агенција за привредне регистре почела први пут да нуди услуге и у Лепосавићу.

„Затворене су четири паралелне општине Србије које су илегално издавале документе за општине Призрен, Сува Река, Ораховац и Драгаш“, навео је даље овај одборник Самоопредељења у Скупштини Приштине.

Полиција има дуге цеви

Са друге стране „границе“, Косово је Албанцима са територије Прешева, Бујановца и Медвеђе омогућило да стичу имовинска права на Косову.

У јануару су отворени ваздушни коридори између Косова и Албаније, пише Витиа.

„Све полицијске патроле на Косову су сада наоружане дугим цевима“, додао је овај политичар странке Аљбина Куртија. „Јануар је стварно био дуг, али година је тек почела“, закључио је Витиа.

Извор: Време

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *