У Јадрану угрожено чак 36 врста морских паса и ража
18. јул, 2023.
Стефан Митров Љубиша у стрипу
18. јул, 2023.
Прикажи све

Oтварање студентског парка у Подгорици

Универзитет Црне Горе организује свечано отварање студентског парка у универзитетском кампусу у Подгорици, код зграде техничких факултета, 18. јула 2023. године, у 19.30 часова.

Фото: УЦГ

Ректор УЦГ проф. др Владимир Божовић говориће на свечаном отварању. Догађај ће бити прилика да се изрази захвалност свима који су подржали Универзитет да, као друштвено одговорна институција,  допринесе очувању животне средине за садашње и будуће генерације, у складу са политиком животне средине Европске уније (поглавље 27).

Универзитет Црне Горе покренуо је 2021. године акцију озелењавања кампуса на простору око техничких факултета и студентских домова, укупне површине 25.000 квадрата.

У овој мисији, Универзитет је имао помоћ Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, Главног града и компанија: CRBS, Eurozox, Novi Volvox, Sin Commerce ЛД градња, Индел, ЦЕДИС, Јавног предузећа Водовод и канализације Подгорица, Институтута Конфуције, предузећа Lutrex, Стадион, Sport Vision, компаније Страбаг и Рамел, те Хипотекарне, Црногорске комерцијалне и Ерсте банке.

Некада шљунковита равница, без садржаја, данас је оплемењени простор, нова плућа града, у чијим благодетима, осим студената, могу уживати и грађани Подгорице и њени гости.

Догађај ће бити прилика да се обиђе и новопостављени вајарски рад у парку – Лигатура, који је Универзитету Црне Горе уступила Национална биболиотека Црне Горе „Ђурђе Црнојевић“, уз сагласност аутора дјела,  вајара и редовног професора Факултета ликовних умјетности УЦГ у пензији Миливоја – Мишка Бабовића. 

Свечано отварање парка уједно је и круна успјешног завршетка универзитетске године.

Позивамо представнике медија да присуствују догађају и о њему обавијесте јавност.   

Кратки филм о парку доступан је на линку:  https://we.tl/t-ujjQo6f3Op 

Извор: УЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *