Париз 2024: Ко се од Срба квалификовао на ОИ?
2. новембар, 2023.
Волстит џурнал: Палестинци одбијају да умакну пред израелским бомбардовањем – „Ако погинем, погинућу.“
2. новембар, 2023.
Прикажи све

Никшић: У петак почиње први Фестивал „Под липом“

Фестивал под Липом, (Фото: РТ Никшић)

Фестивал под Липом, (Фото: РТ Никшић)

У организацији Арт клуба „Прво писмо“ у Никшићу ће у петак, 3.новембра, и у суботу, 4.новембра, бити одржан Фестивал “Под липом”. Пјесничка манифестација одржава се под мотом “(П)Осјети Фестивал”. Фестивал ће у петак, у 19 х у Технополису, предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић. Услиједиће вече црногорксих лиричара под називом “Поетика у граду Н”, а на првој вечери новог никшићког фестивала говориће мр Александар Ћуковић и мр Милорад Дурутовић.

 Стихове ће говорити глумац Славиша Чуровић и пјесникиња Наташа Лалатовић. У музичком дијелу програма учествоваће Невена Перовић и Ђурко-Огњен Лалатовић. Фестивал се у суботу, 4.новембра, наставља у Парохијском дому гдје ће Милутину Мићовићу бити уручена књижевна награда “Косто Нинковић”. Такође, биће уручене и награде Раду Шупићу, Бранки Вујић и Николини Ковачевић, побједницима конкуса који је организовао Арт клуб “Прво писмо”.

О Косту Нинковићу говориће Радомир Уљаревић, обратиће се предсједник жирија за додјелу награде „Косто Нинковић“ др Радоје Фемић, а медијатор вечери биће пјесникиња Сава Радуловић која руководи Арт клубом. У програму завршнице Фестивала учествоваће хор „Свети новомученик Станко“ под диригентском палицом професорице Ленке Дурутовић, док ће стихове казивати Славиша Чуровић.

Извор: Рт Никшић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *