Мир каменом и достојанство запаљених гума
9. септембра, 2021.
Је ли ура за УРУ, или за нову туру
10. септембра, 2021.
Прикажи све

Мрка капа кад је кроје Ранкове јуноше Дамир и Рашко

Једино у Црној Гори се протести на којима се употребљава ватрено и хладно оружје називају мирним и достојанственим, то важи и за онај 2015. године, и за овај од прије неколика дана. С тим што, истине ради, на оном 2015, није дошло до употребе ватреног оружја. Овима што бране став да су то мирни протести не вриједе ни аудио- визуелни снимци који потврђују “ мир и достојанство“.

Брзо смо заборавили да је ноћ прије почетка протеста полиција код тунела Будош претресом лица и возила пронашла оружје, транспаренте и опијате, код оних који су се по сопственом признању упутили на Цетиње. Поставља се питање, да ли они који кажу да су ишли да мирно протествују, солидаришу су се са онима који су угрозили мир и безбједност не само петог ујутро, већ одмах првог дана, када су демостранти засипајући полицију каменицама пробили полицијски кордон.

Је ли мирни протест гдје су на магистралном путу Подгорица – Цетиње и Цетиње – Будва постављене барикаде и блокира саобраћај, а демостранти по сопственом нахођењу пропуштају оне који су запутили из Цетиња за Подгорицу, а могли смо да видимо начин на који контролишу кола хитне помоћи, што је готово незабиљежен случај.

  Могли смо да видимо и како бивши министар просвјете Дамир Шеховић, у Доњој Горици, изиграва саобраћајног полицајца, па сте зависно од његове воље се могли упутити за Цетиње или не. СДП позива да се утврди да ли је полицајац намјерно озлиједио њиховог бившег лидера који је присуствовао протесту на коме се спроводи насиље, а не тражи да се процесуира Шеховић који је блокирао јавни саобраћај. То само говори, да овђе живе људи који у корист своје идеологије и политичке припадности воле да бесомучно лажу, да би доказали правовјерност припадности, и да би изигравали улогу жртве!

СДП тражи да се испита квалитет ваздуха на Цетињу. Тако су се “ понашали“ и 2015. године, када је у питању Подгорица. То су поступци који у својим захтјевима обрисе и обиљежја једне идеологије настале у двадесетим годинама прошлог вијека. Засигурно да је сузавац бачен од стране ресора који је водио Рашко, био љековит, а овим који руководи Брђанин штетан!

Аутор : Божидар Касалица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *