Вукадиновић: Мило, Јаков и Андрија
13. март, 2023.
Kандидат који је економски уништио Цетиње, а потом хтио да га запали…
14. март, 2023.
Прикажи све

Договорен ТВ дует: Ђукановић & Мандић

Фото: РТНК

Нема више мјеста сумњи! Помиритељски курс Андрије Мандића отвара се као истинита и поштена прича. За четвртак вече уговорен је заједнички наступ кандидата Демократског фронта и Мила Ђукановића кандидата ДПС-а. 

Фото: РТНК

Подсјећања ради, на конвенцији одржаној у Пљевљима Андрија Мандић пружио је руку и позив г. Ђукановићу да њих двојица, без учешћа осталих кандидата, заједно наступе у телевизијској емисији како би изнијели своје визије и верзије црногорске прошлости и будућности.

Колегијални позив Ђукановић је брзо прихватио, а још брже усаглашени су технички детљи. Оба дебатера су одабрала себи наклоњене телевизијске куће, како у духу ферплеја нико не би наступао неприпремљен и на гостујућем терену. Телевизијама, ТВ Прва (Мандићев избор)/Е Телевизија (Ђукановићев избор), повјерено је да саме одаберу новинаре, свака из свог персонала, који ће водити предстојећи дует.

Дует Мандића и Ђукановића надилази изборне потребе, те се иступ ових прекаљених политичких ветерана може разумјети као историјски искорак ка спасењу црногорског друштва, огрезлог и ојађеног криминалом, корупцијом, дискриминацијом, приватизовањем јавних и државних добара, злокобним законима, аферама, непотизмом, ликвидирањем морала, прекрајањем историје, пребијањем незадовољних грађана по улицама, оживаљвањем авети братомржње и подјела.

Схватили су, напосе, да млађи и неискусни кадар црногорских политичара виси над свим оним опасностима политике, какаве су ова два политичка бумеранга толико пута превазишла; па остаје још, ето, толико, да покажу и личним примјером да ДФ и ДПС могу да се боре на истом кормилу политичке историје и европејске инкулзије, и, што је најважније, да овим, тј. личним примјером, покажу да могу се помирити тлачитељи и потлачени, да је могуће заборавити економске разлике, да у хармонији могу живјети сити и гладни, подобни и неподобни, морални и неморални.

Остајемо у слатаком нестрљењу до четвртка!

Редакција

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *