Мишљење ДПС-а и њихових сателита о инциденту у Београду-лицемјерно!
3. новембра, 2021.
Блатер и Платини оптужени за превару у Швајцарској
3. новембра, 2021.
Прикажи све

Миодраг Лекић: Реванш на изјаву да је Вучић актер малверзација са Ђукановићем

Дочек Здравка Кривокапића у карикатури Душана Гађанског, (Фото: Вијести)

Предсједник скупштинског Одбора за међународне односе и бивши дипломата Миодраг Лекић рекао је да би се начин, на који је дочекан премијер Црне Горе Здравко Кривокапић у Београду, тешко могао сматрати примјером добрих дипломатских манира.

Дочек Здравка Кривокапића у карикатури Душана Гађанског, (Фото: Вијести)

Потпредсједник Владе Србије и министар пољопривреде Бранислав Недимовић јуче је дочекао премијера Црне Горе на аеродрому.

Кривокапић је у првој званичној посјети Србији након нарушених дипломатских односа, јер ниједна земља нема свог амбасадора у другој држави.

Миодраг Лекић (Демос) је казао да је било очекивано да, према дипломатским обичајима, премијера Црне Горе сачека у Београду предсједница Владе Србије.

”Иако су се класична дипломатска правила временом релативизовала сама слика дочека црногорског премијера у Београду од стране министра пољопривреде, уједно потпредсједника Владе, и то у видљиво изношеним џинс панталонама, је прилично интересантна, заправо толико неуобичајена, да бисмо је тешко могли сматрати примјером добрих дипломатских манира. Пошто у дипломатији ништа није случајно, могли би претпоставити да је овај упадљиво дегадирајући третман Кривокапића био неки облик реванша на његову оптужујућу изјаву с почетка мандата да је предсједник Србије актер финансијских малверзација око пројеката ‘Београд на води’ и то заједно са Милом Ђукановићем. Тада се, на захтјев предсједника (Алексанадар) Вучића да црногорски премијер пружи доказе за доста тешку јавну оптужбу, Кривокапић није више оглашавао”, каже Лекић.

У овој свакако непотребној епизоди, објашњава он, треба вјероватно тражити и одговор да су власти у Београду у дужем периоду игнорисали Кривокапићеву више пута изражену жељу да посјети Београд и сретне се са Вучићем.

”У најкраћем, све ове епизоде, укључујући и ову посљедњу више припадају одређеној балканској традицији, а много мање старим добрим дипломатским правилима који важе за односе између двије земље. Правила која друге земље и даље поштују”, додаје Лекић.

Извор: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *