Враћање Његошеве капеле на Ловћен – враћање образа Црној Гори (2. дио)
13. децембра, 2021.
Српска ћирилица – истина и фалсификати
13. децембра, 2021.
Прикажи све

Лекић: Не вјерујем у 41. глас за рушење Владе Црне Горе

Миодраг Лекић, (Фото: Митрополија)

Миодраг Лекић, (Фото: ИН4С)

„Ако је таквих кандидата уопште и било, они су, макар и накнадном свијешћу о одговрности и посљедицама, одустали од такве намјере“, сматра Лекић

Лидер и посланик Демоса, Миодраг Лекић, оцијенио је да тренутно није добро заговарати одржавање нових парламентарних избора, али да они остају опција, иако преовладава мишљење да ништа не би промијенили. У интервјуу Вијестима, наводи да ће се на изборе, по сили уставно-законских норми, ићи ако у парламенту не буде већине од 41 посланика која би подржавала актуелну Владу или изабрала неку другу.

„Опште је мишљење да се (изборима) не би ништа суштински промијенило. И у томе се налази апсурдност ситуације. Зато из више разлога није рационално сад заговарати изборе. Али, ако превладају ирационалне, па и политички суицидне вокације у дјеловима парламентарне већине, онда избори остају опција“, истиче Лекић.

Он сматра да би формирање политичке владе, „која би преузела јавну одговорност“, требало да буде алтернатива актуелном кабинету премијера Здравка Кривокапића.Лекић не искључује ни опцију мањинске владе, али каже да мисли да је могућа једино у оквиру парламентарне већине и с мањинским странкама, а без Демократске партије социјалиста (ДПС).

„Мањинска влада с ДПС-ом је супротна демократским правилима, јер се ради о формацији пораженој на изборима. Да не говоримо сад о њеном непромијењеном профилу који се везује за корупцију, ауторитарно владање, покоравање институција превасходно правосудних које омогућавају да сам врх власти буде ван правног поретка“, поручио је Лекић.

И даље, каже, не вјерује да ће се појавити четрдесет први посланик који ће са ДПС-ом и осталим предлагачима оборити Владу.„Ако је таквих кандидата уопште и било, они су, макар и накнадном свијешћу о одговрности и посљедицама, одустали од такве намјере“, сматра Лекић.

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *