Најтежи су унапријед добијени мечеви
6. октобра, 2021.
Уништавање Јерменског културног наслеђа
6. октобра, 2021.
Прикажи све

Коме, осим Мила, одговара ово таворење и одлагање слома лоповског ДПС -система

Уочи данашњих разговора премијера са челницима парламентарне већине поставља се неколико отворених питања на која власт мора дати одговоре. Посебно ако се врло брзо не постигне договор о реконструкцији Владе и ургентној деконструкцији лоповског ДПС система.

– Коме, осим Милу и ДПС-у, одговара ово тапкање у мјесту и надгорњавање хоће ли се прво изабрати тужилачки савјет па онда кренути у причу о реконструкцији Ваде? Као да времена имамо напретек па можемо доконо преговарати. А овај и сад склања прљав новац на локације које без кастига не налазиш на мапи.

– Ко и за чији интерес има право да девет десетина већине условљава својом политички имбецилном причом о експертском концепту Владе – да у њу могу само експерти?

Који експерти, које су им референце, коме експерт у политичком систему одговара – ради како му воља, смијене га или оде сам и завршена прича. Јесу ли ово експерти ови сад на министарским и војска на помоћничким позицијама који су до јуче били депеесовци. Неки и данас из ове Владе као она раздрагана министарка са руксаком и нашараним лаптопом подржавају и пожеле успјех на изборима противничкој страни. То осим што је политички и ини идиотлук је као да играч Барселоне уочи дербија Примере пожели играчу Реала срећу и да дају много голова. Коме желиш успјех геније?

Влада Црне Горе, (Фото: GOV.ME)

– Како ће се тај који изигра договор о реконструкцији, кажем договор јер су око њега сагласни 27 посланика ДФ, 10 Демократа и приде, чиними се, овај Павићевић из ЦИВИС-а, дакле фали само тројка из УРЕ, умало рекох “ Вијести“; како ће се дакле ово троје оправдати пред јавношћу да не раде за овога што склања новце на све стране за дан када ће морати да шмугне, пошто ће Миливоје прије са лисицама у вртић него код боса.

– Зашто се на десетинама високих позиција на које се именују људи, још налазе војници ДПС-а ; рецимо Дирекције за саобраћај – Саво Парача, онај што је прије десетак година за пола године директоровања у жељезници узео отпремнину од 180.000 еура. Или Душка Рајковића, наставника одбране из Машинске школе, што је када је, као Пеђа Бошковић прелетио у ДПС, високо узлетио упркос слабашним крилима и до данас се налази на челу Центра за стручно образовање. Зашто Бојанићу, зашто Братићка. То су само два егземплара, између и испод је војска таквих.

– Ко ће платити цијену за изневјерена очекивања и све веће незадовољство грађана?
Потрошили смо годину, оставили им простор да гдје год могу уклоне трагове и украду још нешто на локалном нивоу гдје су још на власти. У Подгорици не још нешто него итекако. А ви се надгорњавате и овај младић са необичним ходом прича идиотлуке о експертској Влади и будућности ‘зелених’ у Црној Гори. А овдје ће јесен бити марак још деценију, под условом да данас кренемо да радимо озбиљно.
Има још дилема, али и на ове да добијемо одговоре било би довољно. За почетак.

Милош Вукчевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *