Осам породица из Турске под заштитом Косова
3. децембра, 2021.
Пораз узвишеног и приземног у истом дану
3. децембра, 2021.
Прикажи све

Ко ће решавати полуфинале?

Дејвис Куп, (Фото: Tennishead)

Novak Djokovic, of Serbia, looks over his shoulder during a match against Tallon Griekspoor, of the Netherlands, during the second round of the US Open tennis championships, Thursday, Sept. 2, 2021, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)

Један тим са ових простора играће финале Дејвис купа, видећемо да ли ће то бити српски или хрватски. Управо су те две Дејвис куп репрезентације ривали у полуфиналу овог такмичења у петак од 16 часова. Србија је место у финалу изборила против Казахстана у среду, након преокрета, док су у четвртфиналу Хрвати избацили Италију такође резултатом 2:1.

Оба тима рачунају на сигурне победе, Србија на најбољег играча света Новака Ђоковића, а Хрватска на један од најбољих дублова планете у саставу Мате Павић – Никола Мектић, те ће бити занимљиво ко ће уопште играти дубл са друге табле, што би могло све да одлучи. Троицки има избор у виду Крајиновића, Лајовића и Кецмановића, док Ведран Мартић рачуна на Нина Сердарушића (243) и Борну Гоју (279).

Ранијих година је Србија убедљиво побеђивала комшије у овом такмичењу, мада у оном старом, препознатљивом формату. Две селекције последњи пут су се састале 2015, када је Србија, још у старом формату, у Краљеву, славила у осмини финала Дејвис купа резултатом 5:0. Данашњи селектор Виктор Троицки је тада уписао две победе у синглу, Новак Ђоковић једну у синглу и једну у дублу са Ненадом Зимоњићем, док је и Филип Крајиновић остварио сингл победу, а за разлику од сада када Хрвати имају знатно бољи дубл, тада су били јачи за Борну Ћорића.

Пре тога су у Дејвис купу Србија и Хрватска играли 2010. у Сплиту када је такође наша репрезантација убедљиво славила. Новак Ђоковић је остварио две сингл победе, једну Јанко Типсаревић, док је Марин Чилић поразио Виктора Троицког. Јанко и Ненад Зимоњић су остварили дубл победу за убедљив тријумф на крају.

Хрватска – Србија 1:4, Сплит, 2010. године

Четвртфинале Светске групе

Иван Љубичић – Новак Ђоковић 6-7(3), 4-6, 1-6

Марин Чилић – Виктор Троицки 6-4, 7-5, 6-2

Марин Чилић/ Иван Додиг – Јанко Типсаревић/ Ненад Зимоњић 3-7, 2-6, 4-6

Марин Чилић – Новак Ђоковић 3-6, 3-6, 2-6

Антонио Веић – Јанко Типсаревић 2-6, 6-7(2)

Србија – Хрватска 5-0, Краљево, 2015. године 1. коло Светске групе

Новак Ђоковић – Мате Делић 6-3, 6-2, 6-4

Виктор Троицки – Борна Ћорић 4-6, 1-6, 6-3, 6-2, 6-1

Новак Ђоковић/ Ненад Зимоњић 6-3, 6-4, 6-1

Филип Крајиновић – Франко Шкугор 6-4, 6-2

Виктор Троицки – Мате Делић 6-4, 6-3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *