Ако Србија не жели да призна тзв. Косово, сада је тренутак да опозове све споразуме
22. септембра, 2021.
Детаљи са Цетиња: Комите на полицију каменицама и Молотовљевим коктелима, након тога бачен сузавац
22. септембра, 2021.
Прикажи све

Kако је сад реконструкција пожељна, а премијер прихватљив?

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић казао је да се радује потенцијалном договору о најављеној реконструкцији Владе, али и да очекује међусобно уважавање и да се „у тишини све стави на папир“.

Горан Даниловић (Фото: „Вијести“)

Упитао је, између осталог, како је сад реконструкција пожељна, а премијер Здравко Кривокапић прихватљив за обављање те функције.

„На посљедњем састанку представника парламентарне већине 19. јула саопштио сам да сматрам како је реконструкција постојеће Владе оптимално рјешење, али да немам ништа против и да ми нећемо бити сметња ако се остали договоре о избору нове – само морамо имати 41 посланика који то подржава, а чинило ми се да то немамо ни изблиза“, саопштио је Даниловић.

Два мјесеца касније, како је казао, рекло би се да је власт на корак од реконструкције Владе.

„Морам да питам: Како је сад реконстукција пожељна, а премијер прихватљив? У чему смо изгубили два мјесеца? Шта би са новим премијером и одбацивањем сваке могућности да причамо о реконструкцији? Зашто се тако немилосрдно троше и људи и идеје? Чему је служило међусобно вријеђање политичких субјеката и зашто се наставља?

Влада Црне Горе (Фото: GOV.ME)

На крају; јесмо ли сигурни да имамо договор и је ли поштено да они који нијесу нипошто хтјели реконструкцију сада уцјењују реконструкцијом оне који су били за њу? Наравно да није, али бити поштен у политици није паметно. Наравно да није ни паметно, али се политички исплати“, додаје Даниловић.

Казао је да ипак, на дуже стазе, „непаметна политика“ доноси пораз.

„Непаметна или глупа политика намијењена је непаметнима и доћи ће главе очекивањима и надањима нормалних и пристојних људи. И поред свега, радујем се потенцијалном договору, али и очекујем да се међусобно уважимо и у тишини све ставимо на папир. За опште добро спреман сам да прихватим све само унапријед одбијам сваку уцјену и понижење – против тога се борим двадесет година“, закључио је Даниловић.

Извор: “Вијести”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *