Да ли је могуће ублажавање војнополитичких тензија у источној Азији – шта је показао сусрет Бајдена и Сија
20. новембра, 2023.
Држава премрежена фалсификатима од врха до дна
21. новембра, 2023.
Прикажи све

Грубач: Сексуално-реторички „захват“ бивше суткиње

Весна Меденица (Фото: Ин4с)

Док су се бавили криминалном удруживањем, системски пљачкали државу, износили стотине милиона евра из Црне Горе, бивши високи функционери разних грана власти су изигравали „велике патриоте“ и пасионирано водили борбу против непостојећих „четника“.

Весна Меденица (Фото: Ин4с)

То им је била омиљена етикета,  димна завјеса за разноразна свашточинства.

Ових дана сазнајемо да је такав стил бљутаве и наказне политичке реторике  упражњавала Весна Меденица, бивша предсједница Врховног суда, која је 14. априла 2022. године ухапшена због оптужби да је дио криминалне групе коју је формирао њен син Милош Меденица.

Из преписке коју су објавили медији, дотична особа је прије пар година, у афекту спомињала „мајку четничку“!? А сада та „госпођа“ претендује на титулу „мајке криминала“, пошто је скинута  са врха црногорског правосуђа.

Који обрт судбине!?

Уосталом, ево шта су медији пренијели по том питању: „Након што јој је шефица кабинета Мирјана Бобичић 5. фебруара 2021. године послала линк текста са једног портала, који је објавио да је Апелациони суд укинуо пресуду за државни удар, некадашња предсједница Врховног суда Весна Меденица одговорила јој је: „Знам, мајку им јебем четничку“. Од своје некадашње сараднице добија кратак одговор: „Катастрофа“.

Колико се може закључити, спомињање „мајки четничких“ је био перверзни и изопачени, реторички „сексуални захват“ бивше суткиње,  упућен не само оптуженима за „државни удар“, већ и судијама Апелационог суда!?

Све их је окарактерисала „проклетом гомилом“.

У глави ове контроверзне суткиње,  док је „паковала судске афере“, је изгледа стално шетала узбудљива мисао о „злочиначком четничком удруживању“?!

У овом случају, оптужених политичара и црногорских судија Апелационог суда којима су, како сазнајемо, криминалци из власти и они са улице нудили огромне количине новца да се не одбаци првостепена пресуда афере „државни удар“.

Новац није помогао, пресуда је одбачена јер је Меденица ту аферу очито напаковала траљаво, пакујући тиме крупне проблеме себи. Меденичино псовање четничке мајке, за дивно чудо, није изазвало реакцију црногорских НВО које се наводно боре против сексизма и мизогиније!?

Зашто? Да нису „колективно преминули“?

Мизогинија  је у овом случају неспорни факт, наравно за додатно дизање оптужнице против Весне Меденица јер се овдје,  очито, о томе ради.

Елем, могућност да Меденица докаже да је нечија мајка „четничка“ је равна нули, јер су четници нестали у давно прохујалим временима.

Опет, све и да може доказати, одакле јој право да псује као кочијаш и вријеђа жене и мајке? Лоше васпитање, нездрави дух или шта је?

Захваљујући криминално-политичком клану у којем је Меденица обитавала нестали су „партизани“. Нестало је сво позитивно наслијеђе социјализма у Црној Гори: социјална сигурност и правда, а науспут  разорена сва државна предузећа сицијалистичке епохе. То се назива: реални антисоцијализам и антикомунизам „кићених светова“ Ђукановићевог система политичког сатанизма.

Бивајући у редовима Ђукановићеве пљачкашке елите, за што јој се сада суди, Меденица се такође нашла на позицијама антикомунизма и антисоцијализма. Или то не зна?

А тиме, изгубила право да у реторици баштини „четнике“ или производи сличне етикете за било које учеснике, било којих конфликата далеких времена.

Јер се тиме улази у домен најдубљег лицемјерја у који је дотична, очито, давно ушла а сада је још под оптужбом да је представљала криминалног боса у судској грани власти Црне Горе.

За портал Журнал: Војин Грубач

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *