Борељ: Европској унији треба њена војска
11. октобра, 2021.
Како спријечити губитак радничких права
11. октобра, 2021.
Прикажи све

Европљани се морају припремити за замјену бијелог становништва Арапима и Азијатима

Арапи (Фото: naukaikultura.com)

Лист „Financial Times“ је објавио чланак у којем се тврди да се становници европских земаља морају „припремити за демографску замјену бијелог становништва Арапима и Азијатима“.

За оне који се залажу за подстицање масовних миграција, демографска замјена бијелих Европљана је или неизбјежна или би их требало поздравити на сваки могући начин.

Арапи (Фото: sr.puntomarinero.com)

Истовремено, свако ко не крије своје мишљење да ће „увоз“ милиона људи из потпуно различитих култура у најбољем случају промијенити земљу домаћина у негативном смјеру, у медијима ће бити означен као „расиста“, а у најгорем случају он чак може бити проглашен саучесником терориста …

Аутор поменутог чланка, Параг Хана, такође је аутор књиге под насловом „Пресељење: Како ће масовне миграције променити свијет и шта то значи за вас“. Није изненађујуће што има дуге и блиске везе са Свјетским економским форумом и Савјетом за спољне односе, а такође је била и истраживач на Брукингс институту.

Хана прави смијешна предвиђање да ће велики дио Земље постати ненастањив због климатских промјена, због чега ће се милиони, ако не и милијарде људи преселити на географске ширине најпогодније за опстанак.

Затим тврди да ће „недостатак радне снаге“ у Сјеверној Америци и Европи приморати ове регионе да „отворе врата имиграцији““. „Сјеверна Америка и Евроазија морају да приме више људи“, каже Хана, очигледно незадовољна већ ионако великим бројем миграната који су се већ доселили.

„Суочавајући се са финансијским тешкоћама и демографским падом, земље Вишеградске групе могле би се спојити у већу федерацију како би боље управљале својим виталним ресурсима, попут шума, пољопривредног земљишта и река, како би се припремиле за демографско попуњавање Арапима и људима из Азије“, пише она. Вишеградску групу чине Чешка Република, Мађарска, Пољска и Словачка.

Кинеска породица у Србији (Фото: „Новости“)

Идеја да Американце и Европљане „замјењују“ мигранти област је расправе која се доживљава веома различито у зависности од тога на чијој је страни особа која говори.

За оне који се залажу за подстицање масовних миграција, демографска замјена бијелих Европљана је или неизбјежна или би их требало поздравити на сваки могући начин. Истовремено, свако ко не крије своје мишљење да ће „увоз“ милиона људи из потпуно различитих култура у најбољем случају промијенити земљу домаћина у негативном смјеру, у медијима ће бити означен као „расиста“, а у најгорем случају он чак може бити проглашен саучесником терориста …

Водитељ телевизије Fox News Такер КарлсNewsше пута је покретао ово питање у свом популарном програму, због чега је Лига против клевета (АДЛ) затражила више пута његово отпуштање.

„Теорија велике замјене“ и њени расистички и ксенофобични коријени, својевремено су послужили као инспирација за бројне масовне пуцњаве и терористичке нападе, „чинило се да ће званични Твитер налог АДЛ бити угушен протестима.

У међувремену, они аутори који и даље тврде да је „замјена“ бијелих људи мигрантима из Африке и са Блиског истока повољан и природан процес, уживају наклоност естаблишмента и добијају сваку прилику да говоре са највећих медијских платформи.

Један од таквих пропагандиста је CNN -ов Андерсон Цупер, који је у интервјуу са водитељем телевизије „Univision“ Хорхеом Рамосом 2019. рекао да демографски пад бијеле расе сматра „повољном приликом“.

С руског превео Цветин Глоговчанин

Извор: naukaikultura.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *