Вјеронаука ће сачекати договор и потписивање Темељног уговора
8. новембра, 2021.
Бањалука не треба да „спусти лоптицу”
8. новембра, 2021.
Прикажи све

„Европа сад” добио подршку Ђентилотија

Претставници Владе у Бриселу, (Фото: Facebook)

Паоло Ђентилони,
(Фото: BBC)

Пројекат “Европа сад” добио је подршку европског комесара за економију Паола Ђентилонија, саопштили су министри економије и финансија Јаков Милатовић и Милојко Спајић након састанка у Бриселу. Комесар Ђентилони је, како је саопштено, понудио и техничку подршку његових директората.

“Комесар Ђентилони је био задовољан достигнућима која смо презентовали, а која се тичу економског опоравка у Црној Гори, фискалне консолидације коју смо постигли и једног великог дијела структурних реформи које смо у претходних 10 мјесеци успјели да реализујемо”, казао је министар економије Јаков Милатовић.

Наглашава да је састанак био добра прилика да са комесаром дискутују о “одређеним амбициозним плановима које ова Влада има и за наредни период”.

Министар финансија, Милојко Спајић, нагласио је да је Ђентилони понудио и конкретну подршку.

“Пројекат Европа сад је добио подршку од комесара Ђентилонија и драго нам је да је понудио чак и конкретне ствари као што је техничка подршка из његових директората ДГ ЕЦФИН и ДГ ТАX”, нагласио је Спајић.

Он истиче да је похваљен приступ прављења политичког консензуса око тог питања у Црној Гори.

“Ово је једно питање гђе се Црна Гора сва може окупити са различитих политичких спекретума и мислим да је ово добра прилика да се деси преседан који се и десио на Социјалном савјету гђе смо имали и синдикате и представнике привреде који су заједно подржали овај програм”, поручио је Спајић.

Закључио је да се нада да ће парламентарци са свих страна подржати овај програм, уз оцјену да ће то бити “преседан који це Црну Гору да увуче у процес убрзаног приступања ЕУ”.

 

Иван Мијановић

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *