Нови тоталитаризам: Obscena – „Зашто је приватно завладало јавним?“
23. августа, 2023.
Емир и детективи
23. августа, 2023.
Прикажи све

Ервин. Стан. Ресори: Како с(в)е уклопити

Foto: Boris Pejović

До јутрос није званично потврђено, али је Ервин наговијестио да би се могао уклопити у 44. владу Црне Горе.

Foto: Boris Pejović

Искрен да будем, ниједном нијесам посумњао да тако неће бити. Два су разлога.

Први је да је Ервинова странка подружница (друштво са ограниченом одговорношћу, прим. уредника) ДПС-а, а циљ ове неуништиве огранизације јесте јасан: имати власт и у опозицији и у Влади.

Друго, Ервин обожава ресоре. Како се спекулише, са позиције потпредсједника владе, имајући затим ресоре саобраћаја, енергетике, дијаспоре, пољопривреде, могао би се гратис добити службени аутомобил, бесплатно паркинг мјесто, беплатни соларни панели, бесплатан кромпир, шаргарепа, диња, јабука, банана итд. Повољно, гратис, јефтино, за ужу и ширу фамилију – аман, све како Ервин најволи да запошљава.

Тако је, кажем, Ервин навикао.

Дочим, тешко да ће надаље све ићи по навици. Како ствари стоје, о саставу владе Црне Горе стара се сва Црна Гора, пола окружења и бар двије трећине свјетских центара политичке моћи. То значи само једно: предстојећа Влада не може бити стабилна, јер је већ сада неуклопива. Ако се расклопи ка споља, склопиће се изнутра, и обратно. Као кишобран. Мада, могло би се рећи и као пат (о)позиција. Имаш власт, а немаш власт.

Милован Урван

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *