Треба ли Срби у Црној Гори да се радују 13. јулу?
13. јул, 2023.
Kако бирати сараднике: Рецепт искусног аутократе
13. јул, 2023.
Прикажи све

Дух малограђанштине у „фуснотама” CDM-a

Jakov i Milena Milatović (Foto: CDM)

Познати депесовски портал CDM сачинио је синоћ веома професионалан прилог са свечаности поводом обиљежавања 13. јула – Дана државности Црне Горе, преносећи најважније дјелове из говора предсједника Црне Горе, као и његове супруге. Све је испраћено и врхунским фотографијама.

Jakov i Milena Milatović (Foto: CDM)

Дочим, количина малограђанштине која се може прочитати у коментарима испод прилога може се мјерити вагонима. Све је то уобичајени бал приземности, мржње и злољубља, какав се редовно може прочитати у коментаторским фуснотама овог портала. Ево, неких насумице изабраних илустрација:

screenshot (1)

screenshot (2)

screenshot (3)

screenshot

Ну, често сам помишљао да је то интелектуално приземље можда урадак неколико плаћеника, специјализираних да трују медијски простор.

Ако то ипак није у питању, ако се ипак ради о тако бројним грађанима ове државе, онда је збиља стање драматично, онда је то доказ да смо заиста испод прага културе и просвијећеноси, те се тешко може очекивати бар у овом вијеку неки бољитак.

Доиста се чини да те малограђанске дивизије, како и потврђује један коментатор, умију једино да повраћају. Ко зна, можда само превише пију.

Милован Урван

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *