На тајним рачунима у Јужној Дакоти 367 милијарди долара
7. октобра, 2021.
Процурила повјерљива депеша ЦИА: Велики број доушника убијен или је промијенио страну
7. октобра, 2021.
Прикажи све

Дритане, мало правде и за друге!

Баш смо овдје ономад писали како треба бити праведан према Дритану Абазовићу у погледу његове немјерљиве улоге у спровођењу реда и правде приликом устоличења митрополита Јоаникија. О важности Дританове храбрости и одлучности приликом формирања ове Владе и сад мислим да не треба трошити ријечи. Зато никоме није пало на памет да проблематизује чињеницу што је он потпресједник у експертској и не-страначкој Влади Здравка Кривокапића. Он, који нити је експерт, нити је нестраначка личност. Сви смо, између редова, прочитали да је ”правда задовољена” његовим постављењем на то мјесто: Бечићу парламент, ДФ-у мандат првоме са њихове листе, Дритану ово и овакво мјесто у Влади.

Лично стојим иза става да УРА, уз још неке факторе, даје душу овим политичким промјенама и легитимитет тези да се ради о грађанској ( а не националистичкој ) владајућој коалицији. Да се разумијемо и националистичка, српска, про-српска политичка прича је потпуно легитиман састојак црногорског политичког лонца, само нема довољан број посланика. Елем, УРА је ту мала али неизоставна. На граници цензуса, али  кавалитетна… Ма Дритане, све је у реду, све те разумијемо, само има један проблем. Оваква Влада, након годину дана, очигледно не функционише најбоље, и треба јој реконстукција.

Дритан Абазовић, (Фото :УРА)

Рачуница је јасна: ако ћемо је реконструисати, то морамо урадити гласовима 41 посланика. Као што (про)Србима недовољан број од око 30-так посланика у парламенту, још је мање довољан број од 3 посланика Абазовићу и другарима да би постављали услове! Као што смо знали и подржали да УРА има непроцејњиве три руке у парламенту, које чине превагу између два свијета политичке стварности у Црној Гори, тако и сада морамо бити свјесни и коректни према, рецимо, оним представницима црногорских грађана којих има десет пута више, а који су невољно гласали за теме и дилеме које им уопште нијесу биле по вољи ево годину дана.

Па још ако све то сагледамо у контексту онога што премијер тренутно нуди и што одржава карактер експертске извршне власти ”могу и политичари али само они који су као стручни људи остварени у области коју преузимају”, онда бисмо најљубазније замолили Дритана Абазовића да дио правде коју смо оправдано тражили за њега, удијели и остатку побједничке дружине са прошлогодишњих парламентарних избора.
Толико.

Милија Тодоровић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *