Рушење Његошеве капеле, највећа умјетничка побуна у СФРЈ
6. октобра, 2021.
Да се не свађа народ
6. октобра, 2021.
Прикажи све

Дритан остао сам са „експертима“

Дритан Абазовић (Фото: Влада Црне Горе)

Лидер УРЕ и потпредсједник Владе Дритан Абазовић остао је потпуно усамљен када је ријеч о томе на који начин треба реконструисати Владу и, самим тим, почети енергичну акцију демонтаже бившег криминалног режима.

Против тог концепта су сад чак и два конституента његове коалиције „Црно на бијело“ – ЦИВИС и Странка правде и помирења (СПП).
Прво се јуче Срђан Павићевић посланик ове коалиције из ЦИВИС-а дистанцирао од Абазовићевог крутог става.

Срђан Павићевић, (Фото: Архива)

„Свака партија има доказане и квалитетне експерте из свих области. Треба наћи компромисну мјеру да сви буду задовољни. И конституенти власти и премијер и да се направи реконструкција која ће значити бољитак за све нас“, казао је Павићевић, додајући да не сматра да експерт не треба да буде члан неке партије.

На истом фону је и став предсједника СПП Хазбије Калача који каже да би се кроз реконсрукцију исправила неправда према мањина – Бошњацима.
Могући улазак у Владу су најавили и представнкци албанских странака прије свих Генци Ниманбегу. То све значи да је Абазовићев концепт, о тобожњим експертима који не поштују став и вољу оних који су у парлематну именовали у Владу, доживио потпуни фијаско.

Владимир Михаиловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *