Програм манифестације “Његошеви дани”
23. септембра, 2023.
Јапан, фармаколошки јуриш на деменцију
23. септембра, 2023.
Прикажи све

Ђоковић: Гдје иде новац од клађења? (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, (Фото: Суперспорт)

Случај Индијца Нагала поново отворио расправу како побољшати статус слабије рангираних тенисера

После Малаге и Дејвис купа Новак Ђоковић је узео тајм-аут да предахне, али и да се посвети Удружењу професионалних тенисера (ПТПА). Прича Индијца Сумит Нагала, тренутно 156. на АТП листи, који је због финансијске ситуације размишљао да се опрости тениске каријере већ у 26 години.

Био је то повод да се најбољи тенисер планете огласи и позове на преиспитивање тениске политике у вези са кладионицама са циљем да се побољша финансијска ситуација његових колега.

– Мислим да тенисери нису довољно свесни нити се довољно труде за свој део новца од клађења. Пуно више дају него што добијају. Они дословце не добијају ништа, а дају своја имена која се преносе кроз разне кладионичарске платформе и странице. Тако милијарде и милијарде долара круже на недељној бази од турнира на различитим нивоима. Играчи су у неповлашћеном положају и мислим да о томе треба више разговарати. Морамо подићи свест међу играчима и не можемо више то да дозволимо – рекао је Ђоковић у видеу који је емитовао ПТПА.

Део новца прикупљеног таквим аранжманима иде према пензијском фонду за играче.

– Знам да значајан део иде на играчку пензију, што је нешто што увек подржавам, наравно, али морамо се подсетити да право на пензију стичете тек када имате 50 или 55 година. Дакле, играч који се пензионише кад има 30 или 35 година мора да чека више од 20 година да почне да прима бенефиције од тог уговора – закључио је Ђоковић.

Нагал добио спонзора

Кад је одјекнула прича Сумита Нагала да је размишљао о крају каријере, јер му месечно остаје само 900 евра, одмах се пронашао спонзор – енергетско пиће Геторејд.

Свакако, сваки спонзор има интерес у сарадњи са њим, јер долази из једне од најмногољуднијих земаља света. Остали су у још тежжем положају и зато су напори ПТПА да се пронађе системско решење.

Извор: Спортски Журнал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *