Ескобар се ‒ умијешао!
2. марта, 2023.
Грубач: Ескобар одлично зна да ће у предизборном периоду тензије, ултрашовинизме и обијесне испаде на радикалним основама мржње, изазивати искључиво и само кандидат ДПС-а
2. марта, 2023.
Прикажи све

Чему молебани у Београду?

Може неко да каже: па и ви сте у Црној Гори организовали молебане, кад је вама требало, а сад се изигравате са овим патријарховим молебанима. Може да каже ‒ али не би био у праву.

Наши молебани и литије су имале ефекат буђења и мобилизације становништва и јасно је речено зашто се организују: против неправедних, неуставних, незаконитих и дискриминаторних одлука тадашње срамне власти против Цркве.

Молебани које је прогласио Патријарх имаће, бојим се, потпуно супротну улогу ‒ анестезирање грађана и паковање народног бунта у контролисану богослужбену ситуацију и то у толико контролисану да је одређено пет храмова у којима ће се служити ти молебани.

Не зна се ни због чега се организују. Шта се промијенило? Kо хоће нешто ново да учини са Kосовом и Метохијом? Запад је на истим позицијама већ деценијама. Албанци су били и много агресивнији према Србима него што су данас. Шта се десило? Знамо сви шта се десило. Намјера србијанских власти се промијенила, али то неће нико да каже. Ако се то не каже, молебани неће ништа да промијене.

Филип Драговић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *