Шестоаприлско бомбардовање 1941: Један народ, један век, једна библиотека
6. април, 2023.
Поповић: Крај мафиократијске опструкције
6. април, 2023.
Прикажи све

Ана Ивановић: Новака, Јелену и мене неки нису знали да цијене

Некадашња српска тенисерка Ана Ивановић изјавила је да је њен сународник Новак Ђоковић неприкосновен у овом спорту. Ђоковић се тренутно налази на првом мјесту АТП листе испред Шпанца Карлоса Алкараса. Ивановићева сматра да ће Ђоковић брзо оборити све рекорде.

„Мислим да ће Ђоковић врло брзо достићи све рекорде. Карлос Алкарас игра добро, али мора још тога пуно да докаже. Видим да је отказао наступ у Монте Карлу, пошто има проблема са повредом. Њему је потребно још времена да стабилизује форму и да се докаже. Ђоковић је дефинитивно неприкосновен у свету тениса“, изјавила је некадашња тенисерка за К1.

Она је истакла да заједно са супругом Бастијаном Швајнштајгером прати тенис и фудбал, а у посљедње вријеме и кошаркаше Партизана, који постижу добре резултате у Евролиги.

„Мој отац је недавно требало да нас посјети, али је помјерио долазак да би испратио утакмице кошаркаша Партизана“, додала је Ивановићева.

Ивановићева је истакла да би вољела да млади српски тенисери крену њеним и стопама Ђоковића и Јелене Јанковић.

„Мени би заиста било драго да видим нове генерације које иду нашим стопама. Неки људи нису знали да цијене оно што смо ми постигли. Нове генерације другачије размишљају. Ми смо много више цијенили неке могућности, а у данашње генерације су другачије. Драго ми је да видим да наши тенисери постижу добре резултате на турнирима“, додала је Ивановићева.

Она је навела да мора много ствари да се сложи да би спортиста стигао до самог врха.

Доста зависи и од саме личности. Мора да буде посебан карактер, да држи ниво тренинга, да је спреман на одрицање, стрес и одговорност. Мора пуно ствари да се сложи да неко дође до самог врха. Оно што људи виде је само врх леденог бријега. Када сам била мала мене је само тенис занимао. Радо бих била неком ментор или саветник. Не бих могла да будем тренер, јер то изискује доста путовања“, рекла је Ивановићева.

Ана Ивановић се крајем 2016. године повукла из тениса. Она је на првом мјесту WТА листе провела 12 недеља.

„Недостаје ми тенис, али сам срећна и испуњена у браку. Вољела бих да се једног дана вратим на терен и да играм егизибиције“, истакла је некадашња српска тенисерка.

Ивановићева је данас у срећном браку са бившим њемачким фудбалером Бастијаном Швајнштајгером и мама дјечака, Луке и Леона, а ускоро ће се породити по трећи пут.

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *