Србија има нову бронзу и 44. члана олимпијског тима
24. септембра, 2023.
Вукосављевић: Зашто је дозвољена снајперска ликвидација опкољених Срба
25. септембра, 2023.
Прикажи све

Војин Грубач: Србија је под патронатом, тврђим него Црна Гора

Фото: SHUTTERSTOCK

Трагични догађаји на Космету и дезоријентисана, сугубо немоћна реакција званичног Београда су потврдили факт да је Србија патронат с којим се грубо и немилосрдно поигравају, па чак и бизарно експериментишу амбасаде и државе Квинте.

Фото: SHUTTERSTOCK

Тачније, Србија је под тежом чизмом амбасада, под много суровијим ултиматумима него Црна Гора.

Сада је свима јасно: за сваки „погрешан потез“ власт у Београду биће кажњена насиљем на Космету. Наравно, над Србима! То се зове, апсолутно везање руку властима у Београду.

Епилог је сљедећи, више пута понављани усклик Београда: „неће нама амбасаде кројити политику“ је погинуо на Космету ових дана са пар снајперских хитаца којима су усмрћени побуњени косметски Срби а званични Београд стојао збуњено и немоћно. Тиме се потврдио факт да амбасаде не само кроје судбину Србије већ и нескривено подржавају брутална рјешења на Космету док београдски „борци против амбасада“ немоћно трепћу.

Елем, није једини проблем што амбасаде великих сила командују Србијом, која се више  не пита са собом због сугубо погрешних преговора њеног врха око Космета, гдје су дали све а добили ништа. Већи проблем је то политичко лицемјерје: што званични Београд убијеђује цијели свијет да то није тако.

И не зауставља се на томе, већ се задњих пар мјесеци „бори“ против амбасада Квинте, али у Црној Гори!?

То што Срба нема у власти српских општина на Космету, што је изгубљено погубним и политички глупим бојкотом избора диригованим из Београда, не наводи их на помисао да праксу лоших политичких рјешење треба хитно, моментално обуставити.

Ако режиму у Београду, послије трагичног пораза и унижења којег је на Космету доживио од амбасада Квинте у Србији, није јасно да је сваки поход на амбасаде Запада изван Србије, рецимо, у Црној Гори, може донијети само невоље и нова унижења и поразе, тада се продужава прича о безумљу једне погрешне политике.

У том смислу добро би било за почетак везати керове, у виду београдских таблоида, који су по својој суманутости и штетности превршили сваку мјеру. Или није тако?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *