ЕУ позвала Куртија да врати имовину манастиру Високи Дечани
26. новембра, 2021.
Олаф Шолц, нови немачки канцелар: Тријумф отписаног
26. новембра, 2021.
Прикажи све

,,Убрзо ћу бити изабран за предсједника ФСЦГ“

Јован Калуђеровић, (Фото: ФСЦГ)

Јован Калуђеровић,
(Фото: Вијести)

Дугогодишњи фудбалски судија Јован Калуђеровић вјерује да ће убрзо бити изабран за предсједника Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ).

Управа за инспекцијске послове саопштила је да је одбила жалбу Фудбалског савеза и наложила одржавање нове изборне скупштине Удружења клубова Сјевер.

Подсјетимо, Управа је у јуну забранила одржавање Изборне скупштине ФСЦГ због уочених неправилности, али је и поред тога Скупштина одржана, а за предсједника Савеза реизабран Дејан Савићевић.

Калуђеровић је био једини против кандидат Савићевићу.

„Након што сам из медија сазнао да су надлежни органи утврдили да је изборни процес за предсједника ФСЦГ био незаконит и да треба да се одрже нови избори, имам потребу да се обратим јавности. Био сам стрпљив и нијесам се јавно оглашавао поводом наставка незаконитог пословања ФСЦГ, након незаконите изборне Скупштине. Није лако остати уздржан када знате и видите да се незаконито изабрано руководство ФСЦГ понаша као да је све у реду. Не смета им да доносе одлуке иако одговорна лица нијесу уписана у Регистар спортских организација“, казао је Калуђеровић Порталу РТЦГ.

Он је навео да треба испитати да ли ђеловање унутар ФЦСГ за кривичну одговорност.

„Инспекција спорта је утврдила само мали дио неправилности изборног процеса, онај који се односи на избор три делегата Удружења клубова Сјевер. Подсјећам да су три особе које су гласале истовремено били чланови Скупштине и Извршног одбора ФСЦГ, што је супротно Закону о спорту и Статуту ФСЦГ“, саопштио нам је Калуђеровић.

Он је навео да је представник Удружења судија и инструктора Вељко Бошковић учествовао у раду сједнице са Одлуком о именовању на којој је фалсификован потпис, а да је у току утврђивање кривичне одговорности и истрага коју спроводе надлежне институције.

„Готово сви који су радили незаконито добили су награду, нешто што им не припада. Тако је на примјер Вељко Бошковић постао члан Судијске комисије иако не испуњава услове. Како је третиран од стране рукводства ФСЦГ раније није за овај текст“, истакао је Калуђеровић.

Безброј незаконитости

Казао је да безброј незаконитости карактерише изборни процес и генерално рад ФСЦГ.

„Ево још пар примјера. У верификационој комисији Удружења клубова ЈУГ члан је био човјек који није жив. Агенција за спречавање корупције је утврдила да је Михаило Ђуровић незаконито био члан Извршног одбора ФСЦГ, јер је истовремено био одборник у будванском парламенту“, навео је Калуђериовић у изјави за Портал РТЦГ.

Рекао нам је да посједује документа, доказе за наведене незаконите радње.

„Први човјек ФСЦГ (Дејан Савићевић) је истурен, одговорно лице, увијек када треба бранити неодбрањиво. Тако га штите и чувају најближи сарадници. Тако су га увијек пазили“, поручио је наш саговорник.

Медиокритети ће бити замијењени.

Он је нагласио да се заслужни спортски радници који су задужили црногорски фудбал и даље муче да побољшају стање у омладинском фудбалу и судијској организацији.

„Они се муче а фудбал једва жив. Дошло је вријеме да растеретимо заслужне и незамјенљиве и пошаљемо их на одмор“, казао је Калуђеровић.

Поручио че да ће убрзо бити изабран за предсједника ФСЦГ и вратити достојанство фудбалским радницима.

„Медиокритети ће бити замијењени фудбалским радницима препознатим по људским и стручним карактеристикама. Тимским и одговорним радом ћемо брзо показати да се ради боље и да је пред нашим фудбалом свијетла будућност“, закључио је Калуђеровић.

 

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *