Милатовић: Потребни нови избори на сjеверу КиМ и оснивање ЗСО
11. јун, 2023.
Циљ је да постанемо друштво компромиса
11. јун, 2023.
Прикажи све

Спајић: Нећемо са ДПС-ом и Уром, влада да се формира што прије

Милојко Спајић, (Фото: GOV.me)

,,Очекујем да ће они који буду с нама у влади помоћи да остваримо 95 одсто резултата за све грађане“, истакао је Спајић

Милојко Спајић, (Фото: GOV.me)

Покрет „Европа сад“ (ПЕС) постао је највећа странка у Црној Гори упркос свим притисцима и злоупотреби државних реусрса, поручио је носилац изборне листе тог покрета Милојко Спајић. На питање са ким би ПЕС формирао власт, Спајић је рекао да се јасно изјаснио са ким неће у коалицију – са Демократском партијом социјалиста (ДПС) и Грађанским покретом УРА.

Носилац изборне листе истакао је да је ово велика побједа ПЕС-а и очекује да се влада што прије формира. Поручио је и да ће разговарати са свима који дијеле њихове вриједности.

Спајић је, одговарајући на питања новинара, казао да је само један проценат посла има везе са изборима, а 95 одсто је испуњавање обећања и испоручивање резултата.

„Очекујем да ће они који буду с нама у влади помоћи да остваримо 95 одсто резултата за све грађане“, истакао је он.

Додао је да је у питању „историјска побједа не само у Европи, већ и у Европи“.

„Никада се није десило да ванпарламентарна странка, која постоји десет мјесеци, побиједи оне који су узурпирали ресурсе.“

Одговарајући на питање да ли би ЕУ прихватила коалицију ПЕС-а и листе „За будућност ЦГ“, рекао је да је то питање за сјутра.

„Јутро је паметније од вечери. Ако је неко критичар или на супротном полу од НСД и ДНП, то сам ја. Ту је одговор јасан. Програмски приниципи су најважнији и морамо видјети ко се слаже са њима. Што се тиче мене, одговор је јасан – програмски принципи су најбитнији, да видимо ко су ти људи који хиће да изградимо државу, спроведемо програм Европа сад 2, пореске и пензионе реформе…“

Осврнуо се и на излазност:

„Излазност је релативно слаба за црногорске прилике, али сам чуо да је нормална за европске стандарде. Идемо ка европском путу, политика више није интерсантна као што је раније била…“

Функционер ПЕС-а Филип Ивановић истакао је да је Покрет „Европа сад“ најјача политичка странка након ових избора, те да ће сасвим сигурно имати и највећи посланички клуб и бити главни конституент будуће владе.

Он се захвалио се грађанима који су гласали и омогућили да спроведу обећано у дјело.

Извор: РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *