Покрет за одбрану Косова и Метохије: Срамно напредовање у велеиздаји
20. јануар, 2024.
“Глад“ Кнута Хамсуна
20. јануар, 2024.
Прикажи све

Сенатори УЦГ једногласно подржали Програм развоја Универзитета Црне Горе проф. др Владимира Божовића

Лигатура, Универзитет Црне Горе, (Фото: УЦГ)

Лигатура, Универзитет Црне Горе, (Фото: УЦГ)

Сенатори Универзитета Црне Горе су на данас одржаној сједници Сената једногласно подржали Програм развоја Универзитета Црне Горе кандидата за ректора за мандатни период 2024 – 2027, проф. др Владимира Божовића, редовног професора Универзитета Црне Горе и актуелног ректора. Резултати досадашњег мандатног периода ректора Божовића, оцијењени су позитивно, а изражено је и увјерење да ће предложени Програм развоја за наредни мандатни период додатно учврстити позицију Универзитета Црне Горе као центра академске изузетности.

 У Програму који је представио, актуелни ректор Божовић изразио је вјеровање да исти може бити окосница врло динамичног развоја Универзитета, те као један од најважнијих задатака истакао брисање свих линија неакадемских ограничења и препрека на најстаријој високообразовној институцији у Црној Гори.

„Мјерила за напредак, добијање одговарајућег статуса и тиме свих припадајућих бенефита, морају бити искључиво академска и ништа мимо тога“, казао је он. Мишљење Сената ће се, сагласно одредбама Статута Универзитета Црне Горе, доставити Изборној комисији за спровођење поступка избора ректора Универзитета Црне Горе, након чега и Управном одбору Универзитета Црне Горе који врши избор ректора.

Извор: УЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *