Књижевна цензура у САД
28. април, 2023.
Дин Бејкер: Кина је већа, и Америка би требало то да прихвати
28. април, 2023.
Прикажи све

Русија одбила захтев Амбасаде Америке да посети притвореног новинара Вол Стрит Џорнала

Еван Грешкович, (Фото: ЦНН)

Еван Грешкович, (Фото: ЦНН)

Министарство спољних послова Русије саопштило је данас да је одбило захтев Амбасаде Сједињених Америчких Држава да посети притвореног новинара Вол Стрит Џорнала Евана Гершковича 11. маја. У њему се наводи да је та мера предузета као одговор на неиздавање америчких виза представницима руских медија, који је требало да путују са руским министром спољних послова Сергејем Лавровим на састанак Савета безбедности УН у Њујорку.

Русија неће заборавити и опростити неиздавање америчких виза руским новинарима, изјавио је данас Лавров пре одласка у Њујорк на састанке СБ УН 24. и 25. априла. Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио је да је неиздавање виза руским новинарима нечувено и да ће одговор званичне Москве Вашингтону у вези са тим неизбежно уследити.

Рјабков је рекао новинарима који су стигли на аеродром да лете за Њујорк, да је руско министарство спољних послова последњих дана више пута контактирало амбасаду у вези с тим и да је амбасада обећала решење. Гершкович је прошлог месеца ухапшен и оптужен од стране Русије за шпијунажу, што је он негирао. Сједињене Државе тврде да је Гершкович незаконито притворен, преноси Танјуг.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *