Погрешно вођени преговори и погрешне одлуке
24. септембра, 2023.
Ковачевић: Договарали смо комад о Милунки Савић
24. септембра, 2023.
Прикажи све

Откриће Нептуна на РТЦГ

Нептун, (Фото: Архива)

Са националне телевизије добијамо информације од универзалне важности и не глупирамо се више локалном фантазмагоријом. Почели смо да се крећемо из Катунске нахије према Нептуну и другим планетама Сунчевог система. И то изгледа баш оптимистично

Нептун, (Фото: Архива)

Пише: наш стални дописник са Дивљег запада Милија Тодоровић (у улози Гарија Купера)

Гледам РТЦГ у вријеме ручка, прије неки дан. Емитује се емисија из форме „календар“ или оног „догодило се на данашњи дан“. Слушам неке занимљивости из античке историје које су везане за септембарске дане и већ ме хвата језа од питања чиме ли ће наратор окончати ову симпатичну емисију?

Падају ми на памет чувене побједе „црногорске флоте“ у бици „код Додоша“ које су представљане као Перл Харбург или Мидвеј у некадашњој РТЦГ интерпретацији. Или она рута првих туриста који су посјетили Цетиње и о којима смо слушали из ноћи у ноћ: те стигли на Његуше, те ево их у Котору….“на данашњи дан“!

Кад…. ништа од свега тога. Једноставно, на данашњи дан откривен Нептун од стране њемачког астронома! Ни слова о томе ко је напао Црну Гору и шта је Нико рекао Јоку…

Са националне телевизије добијамо информације од универзалне важности и не глупирамо се више локалном фантазмагоријом. Почели смо да се крећемо из Катунске нахије према Нептуну и другим планетама Сунчевог система. И то изгледа баш оптимистично.

До читања у сљедећем броју…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *