Боровинић Бојовић: Формирање власти у Подгорици најбољи модел за договор на државном нивоу
22. јун, 2023.
Владушић: Патике, јунак нашег доба
22. јун, 2023.
Прикажи све

Милатовић именовао шест савјетника

Јаков Милатовић, (Фото: Вијести)

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић именовао је до сада шест савјетника, међу којима су нека црногорској јавности добро позната лица.

Јаков Милатовић, (Фото: Вијести)

Како је саопштено из Милатовићевог кабинета, за савјетницу за спољну политику именована је Марија Лакић Барфус, савјетница за политички систем и унутрашњу политику је Биљана Паповић, савјетник за правна питања Иван Шикмановић, савјетник за безбједност и одбрану Дејан Вукшић, савјетник за економију и економску дипломатију Младен Гргић, док је савјетник за регионални развој Александар Стијовић, преносе Вијести.

Лакић Барфус је каријерни дипломата и била је, између осталог, генерална директорица за НАТО и политику безбједности при Министарству вањских послова. Паповић је доскора била замјеница извршног директора НВО Центар за демократску транзицију (ЦДТ), а Шикмановић је био савјетник за правна питања бившег премијера Здравка Кривокапића.

Вукшић је бивши шеф Агенције за националну безбједност (АНБ) и доскорашњи лидер Демохришћанског покрета (ДХП), Гргић је до марта био на челу Агенције за инвестиције Црне Горе, док је Стијовић био министар пољопривреде у Кривокапићевој Влади.

Из Милатовићевог кабинета навели су да су његови савјетници изабрани након пажљиве селекције, на основу академских и професионалних достигнућа у областима које покривају, и представљају, како истичу, дисконтинуитет од раније праксе политичких постављења.

Додају да, по садашњем акту о систематизацији, предсједник Црне Горе има могућност именовања десет савјетника. „Осим савјетничког тима, биће ангажовано и више младих професионалаца како би се институција кадровски оснажила, модернизовала и ставила у функцију програмских циљева предсједника Милатовића. Наглашавамо да је дио сарадника предсједника изабран на основу јавног конкурса на који се пријавило близу 1.200 заинтересованих професионалаца“, саопштено је „Вијестима“.

Извор: Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *