Повратак француско-британског ривалства
25. септембра, 2021.
Банкет за стране новинаре у срушеном Вуковару 1991.
25. септембра, 2021.
Прикажи све

Мала земља, а пљачка велика

Када би се изанализирала било која реченица још увијек актуелног предсједника Црне Горе у свакој од њих би се могао наћи основ за напад на њега. Толико је зла направио тај човјек да из сваке његове опаске или става, о било чему, вири макар по један његов реп. Ево само један примјер.

Он је у „Дијалогу на високом нивоу о енергији“, поред осталих општих мјеста саопштио и сљедеће :

„Ми јесмо мала земља, са годишњом производњом од око 3.500 гигават сати (GVh), али је наша посвећеност заједничким циљевима велика. Током посљедње деценије градили смо искључиво мање енергетске објекте који користе обновљиву снагу воде, вјетра и сунца. То значи да смо веома озбиљно схватили упозорења научника широм свијета о потреби смањења емисије гасова са ефектом стаклене баште”, казао је Ђукановић.

Шипак си ти штеточино схватио упозорења свјетских научника о штетним гасовима и ефекту стаклене баште. Конташ ти то колико моја стрина Лајбницове монаде. Имао си ти други наум и план, да твој приспјенак Блажо, брат Ацо и сестрић Един и ваши пајтоси и послуга као Ћоћо, Жаро, Вучко, и некакви: Максимовићи, Мирановићи и Машовићи, закопате 50 црногорских потока и ријека и себи обезбиједите милионе из државног буџета наредних неколико деценија. То је та ваша „енергетска ефикасност“ – отмете ми ријеку и приморате да вам плаћам струју знатно скупље од цијене на тржишту.

Мини електрана, (Фото: Екапија)

Је ли то „студенту генерације“ са једном седмицом, економија да ми је скоро дупло скупља струја са мог потока него да је добијем са неког врела из Републике Српске. Чији је то интерес осим твој и твоје дружине. Толико си ти био изгорио за обновљиве изворе енергије да си хтио и да вјетар обрће еуре и сипа у твој никад довољно пуни џеп.

Чије су вјетрењаче на Крнову? Шта је са вјетрењачама на Можури код Улциња? Шта би са причом о убиству новинарке са Малте Дафне Каруане Галиције. Тамо је, колико се сјећам, позван на одговорност бивши премијер који је долазио ову нашу ‘малу земљу са великом посвећеношћу’ и рекоше да без проблема са акцентом изговара твоје презиме, као да је из Милочана.

Хоће ли се то растурити?  Хоће ли те централе прећи у власништво државе или ћемо и даље сипати милионе из опљачкане државне касе за куповину ваших станова по свјетским варошима од Дубајиа преко Београда до Њујорка? Миливоје, пошто си сад без обезбјеђења, не смета ти увијек будна полиција која чује и шта размишљаш, види распитај се о овоме. И не бој се не може ти овај ништа. На њега више нико не рачуна. Видио си да је морао да плати да би на вељем телевизору видио Бајдена.

Милош Вукчевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *