Црна Гора на трећем месту у Европи по брoју заражених
20. августа, 2021.
ДПС: Влада је овог пута одговорна за све
21. августа, 2021.
Прикажи све

Кабинет премијера: Опасно је да Вељовић савјетује Ђукановића

Кабинет предсједника Владе Здравка Кривокапића саопштио је да, као јавни функционер, Вељовић преузима одговорност за спречавање или ометање вршења вјерског обреда, што је квалификовано као кривично дјело за које је запријећена казна затвора до двије године, односно до три године уколико га врши службено лице.

„Очување мира и стабилности, поштовање људских права и слобода, те економски опоравак опустошене земље коју је оставио претходни режим, приоритети су Владе Црне Горе. Свакодневно подгријавање тензија, охрабрене јавним иступима, те исказом у Тужилаштву у коме бивши директор полиције и актуелни савјетник за безбједност предсједника Црне Горе Веселин Вељовић тврди да је позивањем на непослушност органа реда изнио лични став, не амнестира га од јавне и сваке друге одговорности за своје дјеловање. Вељовић, као промовисани координатор и коловођа ретроградних и заштитник интересних структура, дужан је знати да је прошло вријеме бахаћења, у коме је појединац исказивао став „држава то сам ја“, не марећи за институције и руководећи се само договореним интересима“, пише у саопштењу.

Веома је, додаје се, опасно за државу и њену стабилност да предсједника Црне Горе савјетује, и то у оквиру безбједности, човјек који лично позива на непослушност и пружање отпора држави због става Владе да поштује права грађана у слободном управжавају вјерских обреда.

„ То је предворје хаоса у који, очито, савјетник Ђукановића жели да нас увуче након што се коначно у земљи заводи ред и одговорност. Грађани Црне Горе сада имају прилику да виде колико је пораженом претходном режиму стало до мира и напретка у Црној Гори. Након што су нас задужили у рекордним износима, сада би да угрозе и грађански мир. Грађани и овог пута имају прилику да се увјере колико су ДПС и његови сателити патриотски везани за нашу земљу и њен напредак, те колико им је стало до успјешне туристичке сезоне. Очигледно, пропорционално губљењу привилегија губи се и љубав према Црној Гори. А онда је и јасно зашто се не бирајући средства цијело друштво гура у хаотична сценарија“.

У саопштењу се наводи и да „политички пиромани морају знати да су времена лажног патриотизма иза нас“.

„Када ускоро заживи независно Тужилаштво, биће апсолутно очигледно због чега се оволика ујдурма диже ових дана. Управо је страх од суочавања са независним институцијама и полагањем рачуна, главни мотив исказивања ‘забринутости’ за опстанак Црне Горе и Пријестонице. Манипулативни су ставови предсједника државе, који се залаже наводно за мир, док у свом кабинету има активне регрутере интересних јуришника који подривају уставни поредак и државно устројство. Међутим, док му не истекне мандат, предсједник Ђукановић има додатну обавезу да поштује Устав и чува мир, а не да ћути док се савјетник Вељовић јавно декларише као коловођа и подстрекач антидржавних и антидемократских акција“, пише у саопштењу Кабинета предсједника Владе.

Фото: Влада Црне Горе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *