У Црној Гори се псује и пријети у име Христа?
9. септембра, 2021.
Коријени европске уније у хладном рату
9. септембра, 2021.
Прикажи све

Ивана Шпановић побједница Дијамантске лиге

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победница је овогодишње Дијамантске лиге пошто је на последњем митингу у сезони заузела прво место са скоком од 6,96 метара. Бацач кугле Армин Синанчевић освојио је треће место у Цириху.

Ивана Шпановић је пред наступ у Цириху била у предности у односу на друге атлетичарке, имала је 31 бод после три победе на митинзима уз једно друго место, а није наступила само у Великој Британији.

фото : Нова С

У Италији, Шведској и Швајцарској је дошла до првог места, сјајним скоковима у Фиренци, Стокхолму и Лозани. Друга је била само у Ослу, а пратила ју је Немица Малаика Михамбо са 29 бодова.

Међутим, Михамбо потпуно је подбацила у Швајцарској, па је Шпановићева убедљиво стигла до тријумфа у овој сезони Дијамантске лиге.

Ово је била 16. победа Иване Шпановић на неком митингу Дијамантске лиге и трећа титула, после 2016. и 2017. године.

Победа је српској атлетичарки донела чек на 30.000 долара и директан пласман на Светско првенство 2022. године.

Синанчевич трећи у Цириху

Бацач кугле Армин Синанчевић освојио је треће место на митингу у Цириху хицем од 21,86 метара, само два центиметра слабијим од државног рекорда који је у његовом власништву.

Синанчевић се нашао иза Американаца Рајана Краузера и Џоа Ковача.

Олимпијски шампион и светски рекордер до новог злата је стигао бацивши куглу 22,67 метара, док је његов сународник забележио резултат од 22,29 метара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *