Дијалошка трибина: “Колика је хуманост технолошког напретка”
15. јун, 2023.
Патријарх Порфирије у Аустрији: Кад православни и католици постану хришћани
15. јун, 2023.
Прикажи све

Царевићеве рукавице

Царевићеве рукавице, (Фото: Архива)

Постављамо питање: зашто се репрезентативни голман не заштити? Или му се спрема судбина рукометаша Небојше Симовића, чија три састављена прста на срцу, у знак молитве пред меч, нијесу била подобна у оној мјери у којој јесу два раздвојена (знак политичког опредјељељења) његовог колеге из исте репрезентације?

Царевићеве рукавице, (Фото: Архива)

Пише: наш стални дописник са Дивљег запада Милија Тодоровић (у улози Гарија Купера)

Прије неки дан читали смо вијест да се голман репрезентације ЦГ није појавио на тренингу и да је селектор моралну одговорност за тај инцидент пренио на Царевића, „не желећи да коментарише“ друге теме. А међу „другим темама“ спадају непријатности до нивоа угрожености појединца, које праве одређене навијачке групе због дјелова гардеробе црногорских репрезентативаца. Наиме, како можемо чути у овој вијести, Царевић се пожалио на недостатак безбједности јер се прави атмосфера линча због његових рукавица (голманских) у бојама тробојке.

Сад би ваљало знати да ли је неким прописом уређен изглед овог дијела спортске опреме? А кладим се да није. Јер – голмани се са својим рукавицама шарене као пјетлови и папагаји широм спортских борилишта. Друго питање је : Да ли је у Црној Гори забрањена тробојка? А знамо да не само да није забрањена, већ је јасно заштићена Законом о државним симболима (у које спадају и они историјски). Па ако знамо одговоре на оба питања онда постављамо и треће: зашто се репрезентативни голман не заштити?

Или му се спрема судбина рукометаша Небојше Симовића, чија три састављена прста на срцу, у знак молитве пред меч, нијесу била подобна у оној мјери у којој јесу два раздвојена (знак политичког опредјељељења) његовог колеге из исте репрезентације?

До читања у сљедећем броју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *