Европа након Авганистана
23. септембра, 2021.
Зашто смо вољели Бојсија
23. септембра, 2021.
Прикажи све

Бајден „одувао“ Мила, а позвао Кривокапића

Ђукановић је у неприлици. Не може више добити позивницу ни од неког кантоналног министра из сусједне Босне, а камоли са какве референтне адресе из ЕУ, ако изузмемо небитног и острашћеног љубитеља ‘олдтајмера’ – хрватског предсједника Зорана Милановића.

А тек може само да сања да на неком великом међународном скупу негдје са маргине уочи Путина, Си Ђипинга или Бајдена. Њемачкој канцеларки Ангели Меркел откако је на власти није могао ни да привири као да од тада има овај „ламбда“ сој короне.

Мило Ђукановић и Зоран Милановић, (Фото: Архива)

Ријечју нико озбиљан од свјетских државника није хтио да има ни контакта ни посла са проказаним политичарем који има одличне линкове са најмоћнијим криминалним клановима у Европи. На другој страни Кривокапић је за годину ‘нанизао’ два сусрета са Меркеловом, сусрет са британским премијером Борисом Џонсоном, сусрет са царем Нарухитом и премијером Јапана Јошихидом Сугом, разговор са Бајденом… А Ђукановић како пишу медији мора да плати да би на видео биму видио Бајдена

У Црној Гори се приводи крају истрага о томе ко, како и зашто је изазвао немире на Цетињу и покушао да спријечи устоличење митрополита СПЦ. Истовремено, испитује се и информација о вишемилионској суми долара која је уплаћена како би се излобирао сусрет Мила Ђукановића и Џоа Бајдена.

Како незванично сазнаје наш портал Ђукановић је издвојио око 15 милиона долара, да би омогућио сусрет, односно састанак са америчким предсјеником.

Према информацијама портала ИН4С у цијелу „акцију“ биле су укључене и ангажоване разне логистичке куће, међутим до тог састанка ипак није дошло.

Џосеф Бајден, (Фото: Спутњик)

Посматрано дипломатски, Ђукановићев поступак сматра се скандалом, па самим тим и нарушавањем угледа Црне Горе.

Ђукановић је три деценије владао на тензијама и пројектованим несигурностима. Међутим, једино што му је тренутно преостало је да плаши Европу и Америку такозваном великом Србијом, „српским светом“, и руским утицајем који се наводно шири.

Нападе на Србију и СПЦ овог пута Ђукановић је отпочео преко хрватског Јутарњег листа. У интервјуу је користио крајње непримјерену терминологију са елеметима етничке и вјерске мржње. „Слобода говора“ коју је себи никада до сада није дозволио ниједан европски шеф државе.

С друге стране, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, на позив америчког предсједника Џоа Бајдена, учествовао је на глобалном онлајн самиту посвећеном борби против КОВИД-а, на маргинама Генералне скупштине УН.

Самит је био прилика да се потврде глобални напори од стране мултилатералних, националних и глобалних фондова и њихова неподијељена спремност да пруже финасијску, експертску и техничку подршку у циљу окончања пандемије КОВИД-19.

Кривокапић је у видео поруци, у име Владе Црне Горе, захвалио Бајдену на правовременој, глобалној иницијативи САД-а усмјереној на окончање пандемије.

Извор: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *