Дјечачки снови и зидање Украјине
21. јуна, 2022.
Видовдан – историја, мит и наслеђе
21. јуна, 2022.
Прикажи све

Абазовић има отворен маневарски простор и одријешене руке

Антируском реториком и спектакуларним одласком у Кијев, премијер Дритан Абазовић је нанио тешки политички пораз својим политичким противницима. Тачније, Милу Ђукановићу, Рашку Коњевићу и Рању Кривокапићу!

Дритан Абазовић (Фото: Архива)

Наиме, преломну политичку моћ у Црној Гори ће имати онај политички фактор који спектакуларније испуни жеље амбасада Квинте, показујући тиме своју политичку подобност.

Ко мање ефектно испуни њихове жеље, иде у други ред или магарећу клупу.

Абазовић, као школован и виспрен политичар то одлично осјећа, зато је послије Кијева и отишао у ресторан да уз игру и пјесму прослави велику побједу над ДПС-ом и СДП- ом… Јавност је огорчена таквим понашањем врха државе, то је очекивана и исправна реакција народа.

Јасно је да такво понашање уоште није компатибилно с преовлађујућим мишљењем грађана који са симпатијама и љубављу гледају на Русију. Али, авај, Никола Пашић би у таквој ситуацији рекао, сви сте ви у праву.

У праву, јер јавност има право да врисне на такав унижени статус државе која се не пита са собом. Опет, Абазовић има право да полупа ДПС и СДП по том питању јер у противном постаје папирнати премијер без икакве моћи.

Узгред буди речено, нико од важнијих партија у Црној Гори није смио осудити одлазак Дритана у Кијев. Послије такве побједе, премијер Абазовић има отворен маневарски простор и одријешене руке. Рецимо, за потписивање Темељног уговора са СПЦ али и за пацификовање отвореног шовинизма којег демонстрира СДП, што ће доћи на дневни ред. Без испуњавања кључних захтијева Квинте по Украјини, премијер Абазовић ништа од тога не може урадити.

Извор: Војин Грубач/Фејсбук

1 Comment

  1. Ђука каже:

    Ne mogu se složiti. Dritan mora da počne da hapsi jer je to jedini način pacifikovanja demokratske partije nacionalsocijalista, nacionalsocijaldemokratske partije i nacionalsocijaldemokrata …
    okružen je po svim dimenzijama ljudima iz njihovog miljea, izuzetno slabašan vladar, …
    dok ne zajauču marice on je samo marioneta na kratkom končiću …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.